Σύνδεση

Toyota

TOYOTA: ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΥΒΡΙΔΙΚΩΝ ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ 6 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ

Περισσότερα από 6 εκατομμύρια υβριδικά Toyota..

Περισσότερα από 6 εκατομμύρια υβριδικά Toyota έχουν πουληθεί μέχρι στιγμής –πιο συγκεκριμένα 6.072.000- ενώ ενδεικτικό της μεγάλης πλέον διείσδυσής τους είναι ότι η μετάβαση από τα 5 στα 6 εκατομμύρια έγινε μέσα σε μόλις 9 μήνες.

H Toyota παρουσίασε το πρώτο υβριδικό της μοντέλο, το Coaster Hybrid EV, το 1997 στην Ιαπωνία, ενώ λίγο αργότερα ακολούθησε η πρώτη γενιά του Prius. Σήμερα η αντίστοιχη γκάμα της Toyota περιλαμβάνει 24 υβριδικά επιβατικά και ένα plug-in υβριδικό σε περίπου 80 χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο, ενώ για την επόμενη διετία η ιαπωνική εταιρεία προγραμματίζει 15 νέα υβριδικά. Ανάμεσά τους και τα Harrier και Highlander Hybrid στην Ιαπωνία και στις ΗΠΑ αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Toyota τα υβριδικά της και μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2013, έχουν περιορίσει τις εκπομπές CO2 κατά 41 εκατομμύρια τόνους, οι οποίοι θα είχαν παραχθεί από αντίστοιχα συμβατικά μοντέλα, καθώς και την κατανάλωση βενζίνης κατά 15 εκατομμύρια χιλιόλιτρα.

Γιάννης Σκουφής

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz