Σύνδεση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΓΟΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ: ΜΕΓΑΛΗ ΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Η αγορά αυτοκινήτου στην Ευρώπη εξακολουθεί να είναι σε πτώση, καθώς ο Μάϊος του 2013 ήταν ο χειρότερος από πλευράς πωλήσεων από το 1993. Το σημαντικό είναι ότι η πτώση είναι καθολική, με εξαίρεση τη Mercedes που είδε τις πωλήσεις της να αυξάνονται κατά 2,3%, ενώ στα ίδια επίπεδα διατηρήθηκαν οι Hyundai/ Kia, Καθώς η μείωση τους είναι -0.06%.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι στα πλαίσια του ομίλου της VW αυτή που σημείωσε μια αξιόλογη άνοδο ήταν η Seat με 9,9%, ενώ ενδεικτικό είναι ότι η Opel μπορεί να διατήρησε το μερίδιό της στο 6,8% αλλά είδε τις πωλήσεις της να μειώνονται κατά σχεδόν 25.000 μονάδες.

Από πλευράς χωρών η αγορά στην Γερμανία σημειώνει κάμψη 8,8%, στη Γαλλία 11,3% και στην Ολλανδία 30,6%, ενώ μόνο στη Μεγάλη Βρετανία σημειώθηκε αύξηση 9,3%. Περισσότερες πωλήσεις αυτοκινήτων σημειώνονται τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Κίνα, γεγονός που βοηθά τους κατασκευαστές που δραστηριοποιούνται σε αυτές τις αγορές να ρεφάρουν τις ευρωπαϊκές μειώσεις.

Γιάννης Σκουφής

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

F1, Δοκιμές Μπαχρέιν: Η Red Bull παραχώρησε την πρώτη θέση στη Ferrari

F1

H Mercedes αναθεωρεί τους στόχους για τα ηλεκτρικά

Mercedes-Benz

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Η Toyota κατηγορείται για παραποίηση στοιχείων σε κινητήρες diesel

Toyota