Σύνδεση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΡΕΚΟΡ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΦΟΡΤΗΓΟΥ

Με 153,252 χλμ./ ώρα βγήκε από το χιλιόμετρο από στάση (standing kilometre: το φορτηγό ξεκινά από στάση, καλύπτοντας 1.000 μέτρα προς μία κατεύθυνση και μετά προς την αντίθετη, με τη μέση ταχύτητα να συνιστά την επίσημη τιμή) και με 236,577 από αυτό εν κινήσει (flying kilometre: το όχημα είναι ήδη σε κίνηση πριν καλύψει τα 1000 μέτρα της πίστας προς κάθε κατεύθυνση) το υβριδικό φορτηγό Volvo με την επωνυμία Mean Green, που κατέρριψε τα προηγούμενα ρεκόρ στο αεροδρόμιο Wendover της Γιούτα των ΗΠΑ. Μάλιστα τα ρεκόρ επιτεύχθηκαν σε υψόμετρο σχεδόν 1.300 μέτρων.

Παρόλο που η εικόνα του MeanGreen με το αεροδυναμικό του σχήμα δεν θυμίζει και πολύ τους τράκτορες που βλέπουμε στους δρόμους όλα του τα στοιχεια προέρχονται από μοντέλα παραγωγής της Volvo. Έτσι η καμπίνα και το πλαίσιο είναι από Volvo VN, ο κινητήρας είναι ένας αναβαθμισμένος D16 της σουηδικής εταιρείας, ενώ υπάρχει και μια τροποποιημένη εκδοχή του αυτοματοποιημένου κιβωτίου IShift της Volvo. Το τελευταίο συνεργάζεται με το ηλεκτροκινητήρα του υβριδικού συστήματος κίνησης, η συνδυαστική ισχύς του οποίου φτάνει τους 2.100 ίππους και η ροπή τα 6.780 Nm.

Την κατάρριψη των ρεκόρ ταχύτητας από το MeanGreen μπορείτε να τη δείτε ακολουθώντας το link http://www.youtube.com/watch?v=7MCtJfytYVU&feature=autoplay&list=UUkKEthtUQHmBqIYZTHyfXoA&playnext=1

{gallery}photos/28/NEWS/VOLVO-TRUCK{/gallery}


Μη χάσεις:

KIA K9

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

F1, Δοκιμές Μπαχρέιν: Η Red Bull παραχώρησε την πρώτη θέση στη Ferrari

F1

H Mercedes αναθεωρεί τους στόχους για τα ηλεκτρικά

Mercedes-Benz

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Η Toyota κατηγορείται για παραποίηση στοιχείων σε κινητήρες diesel

Toyota