Σύνδεση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Mitsubishi φέρνει νέο σύστημα προειδοποίησης στα αυτοκίνητα

Με τις στατιστικές να δείχνουν ότι το 60% των θανατηφόρων ατυχημάτων με πεζούς συμβαίνουν τη νύχτα, οι μηχανικοί της Mitsubishi επιχειρούν να δώσουν μία λύση που θα αποβεί σωτήρια σε πολλούς.

Η όλη ιδέα είναι αρκετά απλή, για να μην την έχει σκεφτεί κανείς τόσα χρόνια. Τα απλά φλας, όπως τα φώτα της όπισθεν, πολλές φορές δεν αρκούν για να υποδείξουν την πορεία ενός αυτοκινήτου, αφού δεν έχουν όλοι οι πεζοί στραμμένη την προσοχή τους σε αυτά. Οι μηχανικοί, λοιπόν, της Mitsubishi, σκέφτηκαν να δημιουργήσουν μεγαλύτερα σήματα, που δύσκολα κανείς θα αγνοήσει.

Για την ακρίβεια, προβολές στο οδόστρωμα, που θα ενημερώνουν για την πορεία του αυτοκινήτου, την πρόθεσή του να στρίψει προς κάποια συγκεκριμένη κατεύθυνση, να κάνει όπισθεν, ακόμα και για το ενδεχόμενο ο πίσω δεξιά επιβάτης να ανοίξει την πόρτα του, την ώρα που ένας ποδηλάτης θα περνάει δίπλα από το όχημα.

Το σύστημα Safe and Secure Lighting, όπως ονομάζεται, θα παρουσιαστεί επίσημα στις 25 Οκτωβρίου, στη διεθνή έκθεση του Τόκιο. Οι ιθύνοντες της ιαπωνικής εταιρίας υποστηρίζουν ότι αυτή η τεχνολογία είναι πολύ πιο «ορατή» σε όποιον βρίσκεται γύρω από το αυτοκίνητο, έτσι ώστε να αντιλαμβάνεται αμεσότερα κάποιον επερχόμενο κίνδυνο.

Η ιδέα μοιάζει αρκετά έξυπνη και αποδοτική, και σίγουρα θα εμπλουτιστεί με περισσότερες νέες και πιο πρωτοποριακές ιδέες όσο θα προχωρούν οι τεχνολογία V2V για την επικοινωνία μεταξύ των οχημάτων. 

Παναγιώτης Τριτάρης

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Το Fiat Panda έγινε Pandina (Video)

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured