Σύνδεση

Featured

ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΦΟΡΤΗΓΟ ΤΗΣ MERCEDES (VIDEO)

Mπορεί στα επιβατικά αυτοκίνητα η ηλεκτροκίνηση και κάθε είδους EV τεχνολογία να έχει προχωρήσει αρκετά, όμως αυτό που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι ότι και τα βαρέα οχήματα (φορτηγά και λεωφορεία) όχι απλά δεν πάνε πίσω, αλλά σε μερικούς τομείς (όπως τα fuell cells ή η αυτόνομη οδήγηση) βρίσκονται αρκετά μπροστά.

mercedes-etruck-3

Η εταιρία πάντως που πρωτοστατεί στις νέες τεχνολογίες και στα φορτηγά είναι η Mercedes-Benz η οποία ανακοίνωσε ότι μέσα στην χρονιά θα έχει έτοιμο προς πώληση το πλήρως ηλεκτρικό μεσαίο φορτηγό για αστικές διανομές. Το Urban eTruck το οποίο είχε παρουσιαστεί στην περσινή έκθεση Επαγγελματικών Οχημάτων στο Ανόβερο θα παράγεται σε μικρούς αριθμούς, ενώ όπως ανακοίνωσε η εταιρία, τουλάχιστον 20 μεγάλοι πελάτες της που δραστηριοποιούνται στον χώρο των αποβλήτων, των τροφών και των logistics έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον για την αγορά του πρώτου πλήρως ηλεκτρικού φορτηγού μεσαίου-μεγάλο τονάζ.

mercedes-etruck-4

Η πρώτη παρτίδα των συγκεκριμένων φορτηγών θα κυκλοφορήσουν στην Γερμανία ενώ αργότερα θα διοχετευθούν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Οι ιδιοκτήτες αυτών των φορτηγών θα έχουν μία περίοδο δοκιμών που θα κρατήσει 12 μήνες μέσα στους οποίους η εξυπηρέτηση πελατών της Mercedes θα βρίσκεται διαρκώς κοντά τους σε περίπτωση που χρειαστούν κάποια εξυπηρέτηση ή βοήθεια.

mercedes-etruck-6

Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα, το ηλεκτρικό αυτό φορτηγό θα διατηρεί πολλά από τα στοιχεία του πρωτότυπου, με το ωφέλιμο φορτίο να βρίσκεται στους 12,8 τόνους (το συνολικό βάρος θα φθάνει έως τους 25 τόνους). Οι μπαταρίες είναι χωρητικότητας 212 kWh κάτι που σύμφωνα με την Mercedes επαρκεί για μία αυτονομία της τάξης των 200 χιλιομέτρων. Για να εξυπηρετήσει καλύτερα τους πελάτες της η Mercedes θα έχει έτοιμα φορτηγά με ψυγείο, κουρτίνα ή σκέτο σασί, ανάλογα με τις ανάγκες τους.

mercedes-etruck-5

Εκτός από το Urban eTruck η Daimler Trucks θα ξεκινήσει την περιορισμένη παραγωγή ενός πλήρως ηλεκτρικού Fuso eCanter. Πρόκειται για ένα ελαφρύ φορτηγό το οποίο θα έχει αυτονομία περίπου 100 χιλιόμετρα με μία μπαταρία των 70kWh. Θα κατασκευαστούν περίπου 150 μονάδες από αυτά τα φορτηγά τα οποία θα δοθούν σε ισάριθμους πελάτες σε όλο τον κόσμο μέσα στο 2017.

Παναγιώτης Τριτάρης

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

F1, Δοκιμές Μπαχρέιν: Η Red Bull παραχώρησε την πρώτη θέση στη Ferrari

F1

H Mercedes αναθεωρεί τους στόχους για τα ηλεκτρικά

Mercedes-Benz

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Η Toyota κατηγορείται για παραποίηση στοιχείων σε κινητήρες diesel

Toyota