Σύνδεση

Toyota

Η Toyota και η BYD θα συνεργαστούν για ηλεκτρικά οχήματα

Οι δύο μεγάλες εταιρίες, η ιαπωνική Τοyota και η κινέζικη BYD σκοπεύουν να δημιουργήσουν από κοινού μία θυγατρική, η οποία θα έχει ως κύριο στόχο την έρευνα και εξέλιξη ηλεκτρικών οχημάτων.

Η ενασχόληση αυτής της νέας εταιρίας δεν θα είναι μόνο τα ηλεκτρικά μοτέρ και οι μπαταρίες, αλλά θα δώσει έμφαση και στην εξέλιξη ειδικών “ηλεκτρικών” πλατφορμών αλλά και σε επιμέρους στοιχεία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Για να ξεκινήσει η συνεργασία οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες θα μοιραστούν ευαίσθητες πληροφορίες και τεχνολογίες που έχουν ήδη αναπτύξει. Μηχανικοί και από τις δύο θα εγκατασταθούν στην Κίνα σε ένα νέο εργοστάσιο που θα φτιαχτεί ειδικά για αυτόν τον σκοπό.

Ο αντιπρόεδρος της BYD, Lian Yu-bo υποστήριξε ότι η νέα εταιρία θα συνδυάσει την τεχνογνωσία της BYD στα ηλετρικά οχήματα με τις τεχνολογίες ασφάλειας που διαθέτει η Toyota.
H νέα εταιρία θα δημιουργηθεί από 50/50 μοίρασμα των κεφαλαίων, με την Toyota να έχει ως στόχο μέχρι το 2025, τα μισά αυτοκίνητα που θα πουλά να είναι κάποιας μορφής ηλεκτρικά.

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Το Fiat Panda έγινε Pandina (Video)

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured