Σύνδεση

Porsche

Η Porsche τιμά τον Jacky Ickx με μια ειδική, συλλεκτική έκδοση της 911, που λέγεται Belgian Legend

O Jacky Ickx, ο Βέλγος οδηγός αγώνων στο παλμαρέ του οποίου περιλαμβάνονται 6 νίκες στις διάσημες 24 Ώρες του Le Mans, γεννήθηκε την 1η Ιανουαρίου του 1945. Δηλαδή με τον είσοδο του 2020 έκλεισε τα 75 χρόνια ζωής και προκειμένου η Porsche να τον τιμήσει παρουσίασε μια ειδική έκδοση, την πρώτη για την τελευταία γενιά, της 911, την οποία ονομάζει Belgian Legend.

Η οποία βασίζεται στην Carrera 4S και θα κατασκευαστεί σε μόλις 75 μονάδες που όλες προορίζονται για το Βέλγιο. Όλες θα είναι βαμμένες σε μια μοναδική απόχρωση που ονομάζεται Χ Blue, ενώ οι δίχρωμες, σε μπλε άσπρο, ζάντες των 20 και 21 ιντσών παραπέμπουν στο χρωματικό συνδυασμό του κράνους του Jacky Ickx. Επίσης στη μεσαία κολώνα από την πλευρά του οδηγού θα υπάρχει η σημαία του Βελγίου μαζί με την υπογραφή του οδηγού.

Στο ερώτημα γιατί ειδικά η Porsche να παρουσιάσει μια ειδική έκδοση αφιερωμένη στον Jacky Ickx η απάντηση είναι γιατί ο Βέλγος έχει κερδίσει με αυτοκίνητά της τέσσερις φορές στο Le Mans, το 1976, το 1977, το 1981 και το 1982. Οι άλλες του δύο νίκες που συμπληρώνουν την εξάδα σημειώθηκαν το 1969 με το θρυλικό πια Ford GT40 και το 1975 με το Mirage GR8 Cosworth.

[ngg src=”galleries” ids=”5013″ display=”basic_thumbnail”] 

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Formula 1: Αυτά είναι τα μονοθέσια του 2024

F1

F1, Δοκιμές Μπαχρέιν: Η Red Bull παραχώρησε την πρώτη θέση στη Ferrari

F1

H Mercedes αναθεωρεί τους στόχους για τα ηλεκτρικά

Mercedes-Benz

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured