Σύνδεση

Dacia

Αυτό είναι το νέο επταθέσιο Dacia Jogger

Σε τροχιά ανόδου η Dacia, πέρα από την εμπορική επιτυχία που σημειώνουν μοντέλα όπως το Sandero, βρίσκεται και σε μία φάση ανανέωσης και εμπλουτισμού της γκάμας της.

Σ’ αυτό το πλαίσιο δυναμικής ανάπτυξης έρχεται να προστεθεί και το νέο Jogger. Πρόκειται για ένα επταθέσιο crossover με εμφανείς τις σχεδιαστικές επιρροές από το Sandero, ιδίως στην μάσκα. Το μήκος του αμαξώματος είναι στα 4,547 μέτρα και προς το παρόν το Jogger είναι το μακρύτερο μοντέλο στην γκάμα της Dacia.

Στο εσωτερικό δεν υπάρχουν ιδιαίτερες εκπλήξεις αφού το ταμπλό μας παραπέμπει σε εκείνο του Sandero. Οπότε περιμένουμε ένα ικανοποιητικό σε ποιότητα διάκοσμο, με σκληρά αλλά προσεγμένα πλαστικά και την μίνιμαλ αλλά λειτουργική οθόνη αφής 8,0 ιντσών.

Το προφανές δυνατό εμπορικό του στοιχείο είναι οι χώροι που μπορούν να ικανοποιήσουν έως και 7 επιβάτες. Ο χώρος αποσκευών στην τελευταία περίπτωση φθάνει στα 160 λίτρα, αλλά σε πενταθέσια διάταξη φθάνει μεταξύ 565 και 708 λίτρων.

Ως βάση χρησιμοποιείται η πλατφόρμα CMF-B που βρίσκουμε στα Clio και Captur, ενώ η γκάμα των κινητήρων απαρτίζεται από τρεις εκδόσεις βενζίνης (δεν υπάρχει ντίζελ). Η βασική τρικύλινδρη turbo στα 1.000 κ.εκ. έχει 110 άλογα και αναμένεται να είναι η δημοφιλέστερη.

Κατά την συνήθη πρακτική της Dacia Θα υπάρξει και η έκδοση με διπλό καύσιμο βενζίνη-LPG. Η Eco-G έκδοση προσφέρει 1.000 χιλιόμετρα αυτονομία χάρη στην δεξαμενή LPG των 40 λίτρων και του ρεζερβουάρ αμόλυβδης 50 λίτρων. Τα σχέδια για το μέλλον προβλέπουν μία υβριδική έκδοση με τον 1.600άρη κινητήρα βενζίνης και τους δύο ηλεκτροκινητήρες.

Η διάθεση του Jogger στην αγορά θα ξεκινήσει από το νέο έτος και στην χώρα μας θα έρθει προς την άνοιξη του 2022, όπου θα είναι και το φθηνότερο επταθέσιο της αγοράς, με την τιμή του να βρίσκεται ανάμεσα στο Sandero και το Duster.

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

F1, Δοκιμές Μπαχρέιν: Η Red Bull παραχώρησε την πρώτη θέση στη Ferrari

F1

H Mercedes αναθεωρεί τους στόχους για τα ηλεκτρικά

Mercedes-Benz

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Η Toyota κατηγορείται για παραποίηση στοιχείων σε κινητήρες diesel

Toyota