Σύνδεση

Ferrari

ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΗ “ΠΟΛΙΤΙΚΗ” FERRARI FXX (VIDEO)

Η FXX υπήρξε για την Ferrari ένα από τα πιο φιλόδοξα προγράμματα ενώ παράλληλα αποτελεί και ένα αυτοκίνητο-μύθο παρά τα μόλις 9 χρόνια που έχουν περάσει από την παραγωγή της. Πρόκειται για ένα καθαρόαιμο αγωνιστικό βασισμένο στην Enzo, το οποίο όσοι τυχεροί είχαν τα χρήματα να την αγοράσουν, την χρησιμοποιούσαν μόνο στην πίστα και σε αγώνες, πάντα με την φροντίδα της Ferrari.

 

FXX-2

Aπό τις 38 FXX που κατασκευάστηκαν το 2008, μόνο μία απέκτησε την δυνατότητα να μπορεί να κυκλοφορεί σε δημόσιους δρόμους. Μάλιστα η συγκεκριμένη “μετατροπή” έγινε από την ίδια την Ferrari το 2015, και έρχεται με τα ορίτζιναλ ανταλλακτικά, σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης της θέλει να την χρησιμοποιήσει και πάλι για αγωνιστική χρήση.

Στην μετατροπή από αγωνιστικό σε αυτοκίνητο δρόμου, η Ferrari θέλησε να την κάνει πιο φιλική για τον οδηγό, βάζοντας μια πιο άνετη ανάρτηση με ρυθμιζόμενο ύψος από το έδαφος (ώστε να περνάει από τα σαμαράκια), έχουν προστεθεί φλας και φώτα φρένων, χειρόφρενο, ασφάλτινα ελαστικά, κόρνα καθώς και κανονικά φώτα.

FXX-1

Αυτό που δεν έχει αλλάξει είναι ο 6,3 λίτρων V12 ατμοσφαιρικός κινητήρας, ο οποίος θεωρείται ένας από τους πιο “μουσικούς” κινητήρες που κατασκευάστηκαν ποτέ. Αποδίδει 850 άλογα με την τελική του ταχύτητα να φθάνει στα 397 χλμ/ώρα. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός εξατάχυτου σειριακού κιβωτίου αγωνιστικών προδιαγραφών, κάνοντας το 0-100 σε μόλις 2,5 δευτερόλεπτα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κεραμικά φρένα παραμένουν ως έχουν στην αγωνιστική έκδοση.

Παρά το γεγονός ότι κοντεύει να κλείσει δεκαετία από την ημέρα της παραγωγής της στο οδόμετρο έχει μόλις 2.092 χιλιόμετρα, ενώ είναι άψογα διατηρημένη με το Rosso Corsa χρώμα της, τις ρίγες και το λογότυπο FXX να δείχνουν σε όλους ότι έχουν να κάνουν με ένα πολύ διαφορετικό όχημα. Στο εσωτερικό υπάρχουν τα απολύτως απαραίτητα, δηλαδή ένα τιμόνι, κάθισμα, ένας καθρέπτης και… αυτά!

FXX-3

Όσο για την τιμή της αυτή αναμένεται να ξεπεράσει τα 11 εκατομμύρια ευρώ που είναι και η τιμή με την οποία θα ξεκινήσει η δημοπρασία της στην Αγγλία. Ποσό που μοιάζει υπερβολικό όμως αν σκεφτούμε πόσο ξεχωριστή ήταν και παραμένει η FXX τότε σίγουρα στα χρόνια που θα ακολουθήσουν η τιμή αυτή θα αυξηθεί σημαντικά. Αναμφίβολα ένα από τα αυτοκίνητα που μετά από 20-30 χρόνια θα είναι μέσα στα δυο-τρία πιο ακριβά και σπάνια στον κόσμο.

Παναγιώτης Τριτάρης

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Formula 1: Αυτά είναι τα μονοθέσια του 2024

F1

F1, Δοκιμές Μπαχρέιν: Η Red Bull παραχώρησε την πρώτη θέση στη Ferrari

F1

H Mercedes αναθεωρεί τους στόχους για τα ηλεκτρικά

Mercedes-Benz

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured