Σύνδεση

F1

Γκραν Πρι Ουγγαρίας: Νίκη για Verstappen, αναγέννηση της Mercedes

Σε έναν μάλλον ήσυχο και χωρίς πολλά παρατράγουδα που συνήθως συμβαίνουν σε αυτόν τον αγώνα, έκλεισε το Γκραν Πρι της Ουγγαρίας.

Νικητής και μάλιστα με εύκολο και ανώδυνο τρόπο αναδείχθηκε ο Verstappen με την Red Bull, καταφέρνοντας κάτι μοναδικό για αυτή την δύσκολη σε προσπεράσεις πίστα, καθώς ξεκίνησε από την 10η θέση. 

Η τακτική όμως της ομάδας του και οι σωστές επιλογές στις αλλαγές των ελαστικών (αλλά και τα λάθη των υπολοίπων) τον έφεραν στην πρώτη θέση για 8η φορά φέτος, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο την διαφορά του στην βαθμολογία του πρωταθλήματος. 

Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Hamilton (πήρε και τον βαθμό του πιο γρήγορου γύρου) και στην τρίτη θέση ο poleman του αγώνα ο Russel με την Mercedes, συνεχίζοντας τις καλές εμφανίσεις της ομάδας. 

Γεγονός είναι ότι η Mercedes βρίσκεται διαρκώς σε μία ανοδική πορεία με τις βελτιώσεις τους να αποδίδουν, όντας στην συγκεκριμένη πίστα σχεδόν στα ίδια επίπεδα με Red Bull και -κυρίως- την Ferrari.

Για άλλον έναν αγώνα, η στρατηγική της ομάδας της Ferrari ουσιαστικά κατέστρεψε τον αγώνα των δύο οδηγών της, με περίεργες επιλογές στις αλλαγές των ελαστικών, ιδίως στην περίπτωση του Lecerc στον οποίο τοποθέτησαν σκληρή γόμα, κίνηση που ήταν εμφανώς λάθος.

Την δεκάδα έκλεισαν οι Sainz με Ferrari, Perez με Red Bull, Leclerc με Ferrari, Norris με McLaren, Alonso με Alpine, Ocon με Alpine και Vettel με Aston Martin

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Formula 1: Αυτά είναι τα μονοθέσια του 2024

F1

F1, Δοκιμές Μπαχρέιν: Η Red Bull παραχώρησε την πρώτη θέση στη Ferrari

F1

H Mercedes αναθεωρεί τους στόχους για τα ηλεκτρικά

Mercedes-Benz

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured