Σύνδεση

Alfa Romeo

Γιατί οι Alfa Romeo Giulia και Stelvio δεν βγαίνουν υβριδικές;

Σε μια εποχή που τα υβριδικά συστήματα κίνησης είναι ιδιαίτερα της μόδας (ως ενδιάμεσο στάδιο προς την καθαρή ηλεκτροκίνηση) η Alfa Romeo φαίνεται ότι δεν προχωρά σε κάτι τέτοιο για τις Giulia και Stelvio.

Πράγμα παράξενο, εκ πρώτης όψεως, μιας και για την Tonale υπάρχουν επιλογές σε απλό αλλά και σε plug-in υβριδικό σύστημα.

Την εξήγηση για τον λόγο που συμβαίνει αυτό την έδωσε ο επικεφαλής εξέλιξης των αυτοκινήτων της εταιρίας, Daniel Guzzafame, o οποίος σε συνέντευξή του σε περιοδικό της Αυστραλίας είπε ότι όλα οφείλονται στην πλατφόρμα Giorgio η οποία δεν είχε εξελιχθεί για να ενσωματώσει υβριδικά συστήματα.

Στην παρούσα φάση θα ήταν οικονομικά ασύμφορο να γίνουν οι απαραίτητες μετατροπές στην Giorgio. Ενώ ένα mild υβριδικό σύστημα των 48V θα ήταν πιο εύκολο, αλλά τα οφέλη σε οικονομία σε καύσιμο και μείωση των ρύπων είναι ασήμαντα. Και θα ανέβαζαν χωρίς λόγο το κόστος των αυτοκινήτων.

iiuli

Έτσι η Alfa Romeo βρίσκεται σε μία θέση όπου τα δύο μοντέλα της έχουν δυσκολίες στο να ξεπεράσουν αυστηρούς κανονισμούς για τους υψηλούς ρύπους και την υψηλή φορολογία που αντιμετωπίζουν σε αρκετές χώρες όπως η Γαλλία.

Προφανώς αυτό που μένει είναι να περάσουν τα δύο μοντέλα της εταιρίας απευθείας στην εποχή της ηλεκτροκίνησης ξεπερνώντας το στάδιο των υβριδικών. Όπως δήλωσε ο Guzzafame, θα εμφανιστούν προς τα τέλη της δεκαετίας και θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά. Κάτι που μοιάζει λογικό καθώς ήδη η Alfa Romeo έχει ανακοινώσει ότι θα πουλά μόνο ηλεκτρικά από το 2027 και μετά.

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτό είναι το καινούργιο Lancia Ypsilon!

Featured

Πόσο κοστίζει το νέο Honda CR-V στην Ελλάδα;

Honda

Αυτή είναι η ανανεωμένη Skoda Octavia

Featured

To νέο Ford Puma είναι ακόμα καλύτερο

Featured