Σύνδεση

Volkswagen

VW XL1: ΑΠΟ 111.000 ΕΥΡΩ

Το VW XL1, το σούπερ οικονομικό μοντέλο της γερμανικής εταιρείας με την επίσημη μέση τιμή κατανάλωσης των 0,9 λίτρων και την εξωτική εμφάνιση, θα παραχθεί τελικά κανονικά σε 250 μονάδες. Όπως καταλαβαίνετε και από τον πολύ μικρό αριθμό των XL1 που θα κατασκευαστούν η αγορά του δεν θα μπορεί να χαρακτηρισθεί οικονομική. Κι αυτό, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις από την πλευρά της Volkswagen η τιμή του στη Γερμανία είναι 111.000 ευρώ. Οι πολλοί άσοι κάθε άλλο παρά τυχαίοι είναι για ένα αυτοκίνητο του ενός λίτρου, ενώ για λόγους σύγκρισης και μόνο αναφέρουμε πως η Porsche 911 –η Porsche άλλωστε ανήκει στον όμιλο της VW- ξεκινά στην ίδια χώρα από τις 90.000 ευρώ.

Η τιμή του VW XL1 δικαιολογείται και από τους ειδικούς της εταιρείας από την τεχνολογία που ενσωματώνει, οι οποίοι μάλιστα κάνουν κι έναν παραλληλισμό με τη Bugatti.

Το φουτουριστικό Volkswagen, όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν, χρησιμοποιεί έναν δικύλινδρο πετρελαιοκινητήρα (TDI) 800 κυβικών, ο οποίος αποδίδει 48 ίππους και 120 Nm και βρίσκεται σε σύξευξη με έναν ηλεκτροκινητήρα 20 kW και 100 Nm. Έτσι η συνδυαστική ισχύς που προκύπτει είναι 70 ίπποι (51 kW) και η αντίστοιχη ροπή 140 Nm, ενώ το VW XL1 μπορεί να κινηθεί καθαρά ηλεκτρικά για 50 χιλιόμετρα. Η συνολική του αυτονομία πάντως φτάνει τα 550 χιλιόμετρα.   

Γιάννης Σκουφής

{gallery}photos/40/NEWS/VW-XL1-PRICE{/gallery}


Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Formula 1: Αυτά είναι τα μονοθέσια του 2024

F1

F1, Δοκιμές Μπαχρέιν: Η Red Bull παραχώρησε την πρώτη θέση στη Ferrari

F1

H Mercedes αναθεωρεί τους στόχους για τα ηλεκτρικά

Mercedes-Benz

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured