Σύνδεση

Mercedes-Benz

DAIMLER: ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ MERCEDES- BENZ

H Daimler AG ξεκίνησε τις παραδόσεις μονάδων σταθερής αποθήκευσης ενέργειας για χρήση σε ιδιωτικές οικίες, μάρκας Mercedes-Benz. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου κατασκευάζονται από τη θυγατρική εταιρεία της Daimler Deutsche ACCUMOTIVE και διανέμονται μέσω επιλεγμένων συμβαλλομένων διανομέων και συνεργαζομένων επιχειρήσεων.

Αυτή τη στιγμή, μεταξύ των συνεργαζομένων επιχειρήσεων της εταιρείας συγκαταλέγονται ο πάροχος υπηρεσιών ενέργειας Energie Baden-Württemberg (EnBW), η εταιρεία ηλιακής τεχνολογίας SMA, καθώς και ένα πλήθος εμπόρων χονδρικής πώλησης.

Το δίκτυο ειδικευμένων τεχνικών εγκατάστασης, περίπου 500 τεχνικοί εγκατάστασης σε όλη τη Γερμανία έχουν ήδη εκπαιδευθεί πάνω σε αυτό το σύστημα, έχει αναλάβει την παροχή στον τελικό πελάτη επί τόπου συμβουλευτικών υπηρεσιών, τον προγραμματισμό, τη σύνταξη μίας εξατομικευμένης οικονομικής προσφοράς και την εγκατάσταση αυτή καθαυτή. Οι μονάδες σταθερής αποθήκευσης σε συσσωρευτή τοποθετούνται συνήθως μαζί με ένα φωτοβολταϊκό σύστημα. 

«Το ενδιαφέρον για τις οικιακές μπαταρίες μας είναι τεράστιο. Ήδη έχουμε λάβει αρκετές παραγγελίες. Μέσα στους επόμενους μήνες, θα συνεχίσουμε να επεκτείνουμε τις πωλήσεις τόσο στη Γερμανία, όσο και στη διεθνή αγορά», σημειώνει ο Harald Kröger, προϊστάμενος του τμήματος «Development Electrics/Electronics» και «E-Drive Mercedes-Benz Cars».

Κατασκευασμένες αρχικά για τις αυστηρές απαιτήσεις του αυτοκινήτου, οι μπαταρίες Mercedes-Benz πληρούν τις υψηλότερες προδιαγραφές ασφαλείας και ποιότητας. Έως και 8 μονάδες συσσωρευτή με ενεργειακό περιεχόμενο 2.5 kWh η κάθε μία, μπορούν να συνδυαστούν ώστε να παράγουν μία μονάδα αποθήκευσης ενέργειας με συνολική χωρητικότητα έως και 20 kWh. Τα νοικοκυριά που διαθέτουν δικά τους φωτοβολταϊκά συστήματα μπορούν με αυτόν τον τρόπο να αποθηκεύσουν πλεόνασμα ηλιακής ενέργειας σχεδόν χωρίς απώλειες. Μέσω του συνδυασμού των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με μία τοπική μονάδα αποθήκευσης ενέργειας, μπορούν τα νοικοκυριά να αυξήσουν την αυτοκατανάλωση παραγόμενης ενέργειας έως και 65%, φέρνοντας έτσι της δική τους «ιδιωτική ενεργειακή επανάσταση».

Η τιμή λιανικής για την παραγωγή οικιακής ενέργειας υπολογίζεται βάσει ενός εξατομικευμένου πακέτου, το οποίο αποτελείται από διάφορα συστατικά του συστήματος: φωτοβολταϊκό σύστημα, μετατροπέας μπαταρίας, διαχείριση ενέργειας, μονάδα αποθήκευσης ενέργειας Mercedes-Benz, συν το κόστος εγκατάστασης.  «Για την πώληση των οικιακών μπαταριών Mercedes-Benz μπορούμε να υπολογίζουμε στην υποστήριξη των εξειδικευμένων συνεργατών μας. Είμαστε πεπεισμένοι, ότι μπορούμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας ένα ελκυστικό προϊόν σε ανταγωνιστική τιμή», λέει ο κ. Kröger. Εκτός από το να συμβουλευτούν μία εξειδικευμένη εταιρεία, οι πελάτες έχουν την επιλογή να κάνουν την παραγγελία τους απευθείας στη Mercedes-Benz (www.mercedes-benz.com/energiespeicher).

Υπενθυμίζουμε πως ένα ανάλογο σύστημα οικιακής μπαταρίας έχει παρουσιάσει και η Tesla στις ΗΠΑ και το οποίο σημειώνει επίσης επιτυχία.

Περικλής Στέφος

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πόσο κοστίζει το νέο Nissan Qashqai;

Featured

Η νέα BMW σειρά 1 έχει αλλάξει αισθητά!

BMW

Πόσο κοστίζει η νέα BMW Σειρά 1 στην Ελλάδα;

BMW

Διέρρευσε η νέα BMW X3

BMW