Σύνδεση

Featured

Volkswagen: Αργούν πολύ τα κέρδη από τα ηλεκτρικά

Η Volkswagen Group εκτιμά ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν θα φτάσουν την κερδοφορία των μοντέλων εσωτερικής καύσης πριν από το τέλος της δεκαετίας, όταν θα λανσαριστεί η νέα πλατφόρμα SSP.

Παρά τη βελτίωση που φέρνει η αναβαθμισμένη αρχιτεκτονική MEB Plus, τα περιθώρια κέρδους των ηλεκτρικών παραμένουν στο 70-80% σε σύγκριση με αντίστοιχα συμβατικά οχήματα.

Η νέα πλατφόρμα SSP αναμένεται να αντικαταστήσει όλες τις υπάρχουσες βάσεις ηλεκτρικών μοντέλων και να μειώσει το κόστος παραγωγής έως και 20%.

Παράλληλα, θα ενσωματώνει προηγμένο λογισμικό από τη Rivian, ανοίγοντας τον δρόμο για πλήρως «software-defined» οχήματα. Ωστόσο, η καθυστέρηση στην υλοποίησή της μεταθέτει την επίτευξη ισορροπίας κερδών προς το 2030.

Στο μεταξύ, μοντέλα όπως το μελλοντικό ηλεκτρικό Volkswagen Golf και η διάδοχη γενιά του Skoda Octavia θα βασιστούν στη νέα πλατφόρμα, σηματοδοτώντας τη στρατηγική στροφή του ομίλου.

Η υψηλή δαπάνη παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων αναγκάζει τη Volkswagen να ισορροπεί μεταξύ όγκου πωλήσεων και κερδοφορίας.

Επιπλέον, η εταιρεία αναμένει πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση ύψους 400 έως 500 εκατ. ευρώ ετησίως την περίοδο 2025-2027, λόγω μη επίτευξης στόχων εκπομπών CO2.

Παρά την αύξηση 12% στις πωλήσεις ηλεκτρικών στην Ευρώπη, οι μεγάλες πτώσεις σε ΗΠΑ και Κίνα επηρεάζουν συνολικά τα αποτελέσματα.

Έτσι, η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση παραμένει μια απαιτητική εξίσωση κόστους, ζήτησης και κανονιστικών πιέσεων.

Το πιο ασφαλές αυτοκίνητο στον κόσμο είναι κινεζικό

ZEEKR

Πώς διώχνεις τον καυτό αέρα από το εσωτερικό του αυτοκινήτου μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα (Video)

Featured

Το Hyundai i20 αλλάζει χαρακτήρα και γίνεται πιο SUV

Featured

Η Changan Hellas με νέα έκθεση στη Λάρισα

changan