Σύνδεση

Featured

Σε ποια χώρα το Toyota GR Yaris έχει τιμή Porsche;

Η αγορά αυτοκινήτων στην Ευρώπη γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη λόγω και των υψηλών φόρων που συνδέονται με τις εκπομπές ρύπων.

Πρωταθλήτρια σε αυτό είναι χωρίς αμφιβολία η Γαλλία, όπου ένα νέο φορολογικό σύστημα καθιστά τα πιο ρυπογόνα αυτοκίνητα ιδιαίτερα ακριβά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του Toyota GR Yaris.

Το GR Yaris λοιπόν με αρχική τιμή 46.300 ευρώ για την έκδοσή του με το χειροκίνητο κιβώτιο επβαρύνεται λόγω των υψηλών εκπομπών CO2 του με έναν φόρο ο οποίος είναι σχεδόν ίσος με την τιμή αγοράς του.

Πιο συγκεκριμένα φτάνει τις 45.990 ευρώ, με αποτέλεσμα η τελική του τιμή να διαμορφώνεται στις 92.290 ευρώ! Όσο ένα μεγάλο SUV της Mercedes ή μια καλή Porsche 718.

Μάλιστα στην αυτόματη έκδοση που προστέθηκε στη γκάμα με την ανανέωσή του ο φόρος φτάνει τις 60.000 ευρώ και η τελική τιμή της 108.800 ευρώ!

Άξιο λόγου και αναφοράς είναι πως η Toyota Γαλλίας έχει εξασφαλίσει 300 Toyota GR Yaris και βέβαια το ερώτημα είναι αν θα τα αγοράσει κανείς με την τιμή τους να διαμορφώνεται σε αυτά τα επίπεδα.  

Η πολιτική αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια προώθησης της ηλεκτροκίνησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση που έχει ως στόχο την απαγόρευση της πώλησης καινούργιων μη καθαρών αυτοκινήτων από το 2035 και μετά.

Από την άλλη είναι γεγονός πως η ζήτηση των EVs υπολείπεται σημαντικά από την επιθυμητή και ίσως τελική η ΕΕ θα έπρεπε να εξετάσει εκ νέου τα χρονοδιαγράμματά της σε αυτόν τον τομέα. 

Επιτέλους! Το Chaos είναι έτοιμο!

Featured

Η θρυλική Ferrari F40 αναβιώνει!

Featured

Με 816 ίππους η πιο ισχυρή Mercedes SL όλων των εποχών

AMG

Η Hyundai βάζει τέλος στις αλυσίδες για τα χιόνια (Video)

Featured