Σύνδεση

Featured

To Renault Symbioz είναι ένα νέο SUV για οικογένειες (Video)

Η Renault παρουσιάζει ένα νέο SUV που τοποθετείται μεταξύ του μικρότερου Captur και του μεγαλύτερου Austral, έχοντας ως βασικό αντίπαλο το Nissan Qashqai.

Παρά την έμφαση που δίνει στην ηλεκτροκίνηση, υπάρχει ακόμα απαίτηση για προσιτές συμβατικές επιλογές. Γι’ αυτό και η τελευταία προσθήκη της Renault, το Symbioz, απευθύνεται σε οικογένειες που αναζητούν ένα μείγμα πρακτικότητας και στυλ σε ένα υβριδικό SUV.

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία ισχυρίζεται ότι το Symbioz κληρονομεί την κληρονομιά των προηγούμενων μοντέλων της Renault, όπως το Renault 16 από τη δεκαετία του 1960 και το Espace από τη δεκαετία του 1980, εστιάζοντας στη λειτουργικότητα, την ευελιξία και την προσιτή τιμή.

Με μήκος 4,413 μέτρα, πλάτος 1,797 μέτρα και ύψος 1,575 μέτρα, το Symbioz είναι συγκρίσιμο με το ηλεκτρικό Scenic, το οποίο έχει μήκος 4,470 μέτρα.

Αν και απευθύνεται κυρίως σε οικογένειες, η Renault στοχεύει επίσης στις αγορές εταιρικών στόλων με το αποδοτικό υβριδικό σύστημα κίνησης του Symbioz.

Κάτω από το καπό, το σύστημα E-Tech Full Hybrid 145 συνδυάζει έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα 1.600 κ.εκ., προηγμένο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, μπαταρία 1,2 kWh και εξαιρετική κατανάλωση καυσίμου, που κυμαίνεται από 5,0 έως 6,0 λίτρα ανά 100 χλμ.

Μοιράζεται την πλατφόρμα CMF-B με το Captur, το Symbioz έχει παρόμοιο μέγεθος με το ηλεκτρικό Scenic, αλλά διαθέτει μια ξεχωριστή σχεδιαστική γλώσσα με τα χαρακτηριστικά διαγώνια στοιχεία της Renault και ένα κομψό πίσω μέρος με σμιλευμένα φώτα.

Στο εσωτερικό, το Symbioz υιοθετεί τη διάταξη του ταμπλό του Captur, όπου κυριαρχεί μια οθόνη αφής 10,4 ιντσών εξοπλισμένη με το σύστημα infotainment OpenR Link της Renault που βασίζεται στη Google.

Ξεχωρίζουν τα συρόμενα πίσω καθίσματα, που προσφέρουν εντυπωσιακή ευελιξία για τις καθημερινές ανάγκες, είτε μεγιστοποιώντας τον χώρο για τα πόδια είτε τον χώρο φόρτωσης.

Η ασφάλεια αποτελεί προτεραιότητα, με το Symbioz να είναι εξοπλισμένο με μια ολοκληρωμένη σουίτα συστημάτων υποβοήθησης οδηγού, συμπεριλαμβανομένης της αυτόματης πέδησης έκτακτης ανάγκης και της μοναδικής λειτουργίας safety coach.

Με το λανσάρισμα να έχει προγραμματιστεί για αργότερα φέτος, το Renault Symbioz στοχεύει να αποτελέσει μια πρακτική και οικονομική επιλογή SUV. Η τιμή λιανικής αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ των αντίστοιχων μοντέλων Captur και Austral.

Το νέο Nissan Qashqai είναι αναβαθμισμένο! (Video)

Featured

Η νέα BMW σειρά 1 έχει αλλάξει αισθητά!

BMW

Πόσα χιλιόμετρα θα μπορέσετε να κάνετε με λαμπάκι για το καύσιμο;

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Mercedes θέλει να επιστρέψει στις κλασικές γραμμές

Mercedes-Benz