Σύνδεση

Featured

Το νέο Mini Cooper είναι πλέον και βενζινοκίνητο

Η τρέχουσα γενιά του Mini Cooper παρουσιάστηκε αρχικά ως ηλεκτρική, ενώ τώρα έκαναν την εμφάνισή τους και οι εκδόσεις βενζίνης της, οι οποίες με βάση τον προγραμματισμό της βρετανικής εταιρείας θα είναι και οι τελευταίες.

Οπτικά διαφοροποιούνται λίγο από τις ηλεκτρικές, κυρίως στη μάσκα και στις απολήξεις της εξάτμισης που εδώ υπάρχουν, ενώ στο εσωτερικό υπάρχουν άλλες επιλογές στον πίνακα οργάνων και το σύστημα infotainment.

Η βάση των συμβατικών Mini Cooper δεν είναι το πλαίσιο της ηλεκτρικής έκδοσης αλλά μια εξέλιξη αυτού της προηγούμενης γενιάς, ενώ η γκάμα περιλαμβάνει δύο κινητήρες.

Ο εισαγωγικός είναι ο τρικύλινδρος turbo των 1.500 κυβικών που αποδίδει πλέον 156 ίππους (+20 ίπποι) που εξασφαλίζουν ένα 0-100 χλμ./ώρα σε 7,7 δεύτερα.

Το Cooper S κινείται από τον τετρακύλινδρο των 2.000 κυβικών του ομίλου της BMW, που έχει φτάσει τους 204 ίππους. Εδώ το 0-100 ολοκληρώνεται σε 6,6 δεύτερα, κάτι που σημαίνει πως είναι ελάχιστα πιο γρήγορο σε σχέση με το ηλεκτρικό (0-100 σε 6,7 δεύτερα).

Όσο για το κιβώτιο είναι σε κάθε περίπτωση αυτόματο. 

Το νέο Mini Cooper με τους κινητήρες βενζίνης διαθέτει ένα μινιμαλιστικό ταμπλό με μια οθόνη OLED για ενημέρωση και ψυχαγωγία, για την οποία η εταιρεία αναφέρει πως είναι η πρώτη σε αυτοκίνητο παραγωγής. Οι βασικές  πληροφορίες υπάρχουν στο πάνω μέρος, ενώ το πιο λεπτομερές μενού στο κάτω μέρος της οθόνης, από την οποία ελέγχονται και οι πιο πολλές λειτουργίες του κλιματισμού. Για τον ίδιο σκοπό υπάρχουν και φυσικοί διακόπτες. 

Ο επιλογέας ταχυτήτων του κιβωτίου βρίσκεται σε ένα πάνελ κάτω από την οθόνη, μαζί με το διακόπτη του χειρόφρενου, του κινητήρα (Engine), του προφίλ οδήγησης (Experience).

Από εκεί και πέρα ο χώρος αποσκευών είναι περίπου 210 λίτρα, ελαφρά μικρότερος δηλαδή σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο αλλά λίγο μεγαλύτερος σε σχέση με ανταγωνιστές όπως το Fiat 500 Hybrid.

Οι παραδόσεις των νέων βενζινοκίνητων Mini θα ξεκινήσουν την άνοιξη, τα πεντάθυρα hatchback και το τρίθυρο John Cooper Works αναμένονται αργότερα μέσα στο έτος, ενώ ο προγραμματισμός προβλέπει και ένα κάμπριο για το 2025.

Επιτέλους! Το Chaos είναι έτοιμο!

Featured

Η θρυλική Ferrari F40 αναβιώνει!

Featured

Με 816 ίππους η πιο ισχυρή Mercedes SL όλων των εποχών

AMG

Η Hyundai βάζει τέλος στις αλυσίδες για τα χιόνια (Video)

Featured