Σύνδεση

DS

Πόσο λέτε ότι κοστίζει, με επιδότηση, το ηλεκτρικό DS 3 Crossback E-Tense;

Σε έναν κόσμο που εξελίσσεται συνεχώς και το μέλλον της αυτοκίνησης σε παγκόσμιο επίπεδο εισέρχεται στους νέους δρόμους της ηλεκτροκίνησης και τρέχει με μεγάλη ταχύτητα, η γαλλική DS Automobiles, η πολυτελής Μάρκα του Ομίλου PSA, με το αμιγώς ηλεκτρικό DS 3 CROSSBACK E-TENSE θέτει νέα πρότυπα στην κατηγορία των Premium Compact SUV. Ύστερα από το DS 7 Crossback E-Tense Plug-in Hybrid, τo αμιγώς ηλεκτρικό DS 3 Crossback ETense ξεχωρίζει ως πρόδρομος της σύγχρονης αυτοκινητοβιομηχανίας, συνδυάζοντας μοναδικά την καινοτομία στην εξέλιξη της βιώσιμης μετακίνησης για τη μείωση των εκπομπών ρύπων, ενώ παράλληλα αναδεικνύει την avant-garde αισθητική της γαλλικής κομψότητας και πολυτέλειας.

Formula E: η βιτρίνα της τεχνολογικής υπεροχής της DS Automobiles

Με οδηγό την τόλμη και τη διαρκή επιθυμία για καινοτομία, η DS Automobiles λίγο μετά τη γέννηση της το 2014, τοποθέτησε την ηλεκτροκίνηση στην καρδιά της στρατηγικής της και ήταν από τους πρώτους κατασκευαστές που εισήλθαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της ηλεκτρικής Formula (Formula E), που πρόσφατα εισήλθαν οι υπόλοιποι Premium κατασκευαστές. Τα τελευταία χρόνια η Formula E αποτελεί ένα από τα συναρπαστικότερα Πρωταθλήματα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, καθώς συγκεντρώνει τις περισσότερες συμμετοχές Κατασκευαστών. Με τους 4 Παγκόσμιους Τίτλους τα δυο τελευταία έτη (2 Παγκόσμια Πρωταθλήματα Ομάδων και 2 Παγκόσμια Πρωταθλήματα Οδηγών), η DS Automobiles κατατάσσεται μπροστά από δυνατούς Premium κατασκευαστές και αποτελεί το σημείο αναφοράς στον ηλεκτρικό μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Το DS 3 CROSSBACK E-TENSE είναι το πρώτο 100% ηλεκτρικό μοντέλο στα Premium Compact SUV, και θα αποτελέσει το νέο σημείο αναφοράς στην κατηγορία. Ενσωματώνει όλες τις αξίες της DS: Ασυμβίβαστη κομψότητα, προσήλωση στη λεπτομέρεια και υψηλή τεχνογνωσία, η οποία αποκτήθηκε με τη πολυετή συμμετοχή στη Formula E. Η γαλλική, πολυτελής Μάρκα DS Automobiles, έχει τη δυνατότητα να ενσωματώνει καλύτερα από τους υπόλοιπους Premium κατασκευαστές, την τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης που διαθέτει από το Πρωτάθλημα της ηλεκτρικής Formula E, στη γραμμή παραγωγής.

Η υψηλή τεχνογνωσία των μηχανικών της DS Automobiles στα συστήματα ηλεκτρικής κίνησης, είναι εμφανής στα κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου: Ο ηλεκτροκινητήρας των 100kW (136 PS) με την άμεσα διαθέσιμη ροπή των 260Nm, προσδίδει στο αυτοκίνητο ευελιξία και δυναμισμό (μπορεί να επιταχύνει από 0 έως τα 100 χλμ./ ώρα σε 8,7 δεύτερα και από 0 έως 50 χλμ./ ώρα σε 3,3 δεύτερα).

Με τα προηγμένα συστήματα ανάκτησης ενέργειας, που προσφέρουν μέχρι και 20% της αυτονομίας που γίνεται κατά την κίνηση σε αστικό περιβάλλον, και διαχείρισης της μπαταρίας (αντλία θερμότητας υψηλής απόδοσης) διαθέτει εξαιρετική αυτονομία της τάξεως των 320 χιλιομέτρων (κύκλος WLTP) ή 430 χιλιομέτρων (κύκλος NEDC), αλλά και δυνατότητα γρήγορης επαναφόρτισης: έως και 80% σε μόλις 30 λεπτά μέσω ενός σημείου φόρτισης ισχύος 100 kW.

Το DS 3 Crossback είχε σχεδιαστεί από την αρχή για να είναι 100% ηλεκτρικό, γι’ αυτό τον λόγο η αρχιτεκτονική της νέας multi-energy πλατφόρμας CMP ενσωματώνει την μπαταρία ιόντων λιθίου (50 kWh) κάτω από το πάτωμα, προσδίδοντας ασυμβίβαστη ευρυχωρία στο εσωτερικό και χαμηλό κέντρο βάρους. Σε συνδυασμό με το σχολαστικά σχεδιασμένο και τεχνολογικά προηγμένο εσωτερικό με την πλήρη απομόνωση από εξωτερικούς θορύβους και κραδασμούς, επιτρέπει στους επιβάτες να απολαύσουν απερίσπαστοι τη χαρά της οδήγησης με ένα επίπεδο άνεσης ανώτερης κατηγορίας.

Εκδόσεις & Εξοπλισμός

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό DS 3 CROSSBACK ETENSE διατίθεται σε 2 εκδόσεις, So Chic, So Chic Connected, με πλήρη εξοπλισμό από την πρώτη κιόλας έκδοση (So Chic), που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:

SO CHIC
ACTIVE AFIL: Ενεργό σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας
Ενεργό σύστημα επιτήρησης τυφλού σημείου & Σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος μέχρι τα 140χλμ/ώρα
Speed Limit Information: Σύστημα αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας
Intelligent Speed Adaptation: Έξυπνο σύστημα προσαρμογής ταχύτητας μέσω του Ρυθμιστή ταχύτητας
Αερόσακοι: Μετωπικοί οδηγού/συνοδηγού, Πλευρικοί εμπρός/πίσω, Οροφής τύπου κουρτίνας εμπρός/πίσω
Αυτόματη λειτουργία προβολέων & Αυτόματη λειτουργία υαλοκαθαριστήρων
Αυτόματος κλιματισμός
Σύστημα Navigation DAB με έγχρωμη οθόνη αφής 10,3”, 8 ηχεία, Bluetooth, θύρα USB, λειτουργία Mirror Screen, λειτουργία WiFi
Ψηφιακός πίνακας οργάνων 7”
DS Connected Services (E-TENSE Remote control)
Ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι εξωτερικοί καθρέπτες, φλας LED & DS spotlight LED με επόπτευση νεκράς γωνίας
Ενισχυμένος αφρός καθισμάτων υψηλής πυκνότητας (65g/L)
Εσωτερικός διάκοσμος DS Inspiration Bastille με απόχρωση οροφής Lama
Πίσω φιμέ τζάμια
Χρώμα οροφής BiTon
Αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός / πίσω
Ζάντες Αλουμινίου 18” Kyoto 215/55 R18V  – ø 640mm & Κιτ επισκευής
Καλώδια φόρτισης Mode2 και Mode3
 
 
SO CHIC CONNECTED (επιπλέον της SO CHIC)
Ασύρματη φόρτιση κινητού
Keyless Entry: Είσοδος χωρίς κλειδί
Σύστημα προβολέων DS Matrix LED Vision

Οι ανώτατες προτεινόμενες λιανικές τιμές διαμορφώνονται ως εξής:

  • ETENSE SO CHIC: 000 €
  • E-TENSE SO CHIC Connected:500 €

Η πρόσφατη προκήρυξη της Δράσης “Κινούμαι Ηλεκτρικά” περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την κρατική χορήγηση οικολογικού Bonus στα 100% ηλεκτρικά IX οχήματα, με μέγιστο όφελος 6.000 ευρώ (φυσικά πρόσωπα) ή 5.500 ευρώ (νομικά πρόσωπα).

Oι τιμές με τις κρατικές επιδοτήσεις διαμορφώνονται ως εξής:

Στις παραπάνω αναλύσεις δεν περιλαμβάνονται οι κατηγορίες ΑμεΑ, Τρίτεκνοι/Πολύτεκνοι προβλέπεται προσαύξηση επιδότησης κατά 1.000€.

Παράλληλα με τα οικονομικά κίνητρα αγοράς, οι κάτοχοι ενός αμιγώς ηλεκτρικού DS 3 Crossback ETense επωφελούνται και από σημαντικά φορολογικά κίνητρα, όπως:

  • Μηδενικά τέλη κυκλοφορίας
  • Ελεύθερη στάθμευση σε ελεγχόμενες ζώνες
  • Εξαίρεση της αγοράς από την ετήσια αντικειμενική δαπάνη
  • Μηδενικό φόρο εταιρικής χρήσης
  • Και άλλα σημαντικά φορολογικά κίνητρα για εταιρείες

DS 3 CROSSBACK E-Tense 100% ELECTRIC

ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ: Μέχρι 320 χλμ. κύκλος WLTP

ΙΣΧΥΣ: Μέγιστη 100 kW ή 136 ίπποι

ΡΟΠΗ: 260 Nm από στάση

ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ: Από 0 έως 50 χλμ./ ώρα: 3,5 δεύτερα

ΦΟΡΤΙΣΗ: On-board φορτιστής: 7,4 ή 11.0 kW

Ταχεία φόρτιση (100 kW): 80% σε 30 λεπτά ~ 9 χλμ./ λεπτό

ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ: Μέχρι και 20% της αυτονομίας μπορεί να ανακτηθεί κατά την κίνηση σε αστικό περιβάλλον

ΜΠΑΤΑΡΙΑ: Καλύπτεται από εγγύηση 8 ετών ή 160.000 χλμ. Χωρητικότητα 50 kWh

ΦΟΡΤΙΣΗ: Συμπεριλαμβάνονται 2 καλώδια φόρτισης (Mode 2 & Mode 3)

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Space Star της Mitsubishi είναι μια τίμια πρόταση (Video δοκιμή)

Featured

Aυτή είναι και επίσημα η ευρωπαϊκή Toyota Corolla Cross

Featured

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Suzuki S-Cross – Στην Ελλάδα το Δεκέμβριο

Featured

Hyundai i10 1.0 Ν-Line: Ελιξήριο νεότητας και οδηγικής ευχαρίστησης

Featured

Hyundai i20 NAbarthAlfa RomeoAston MartinAudiBentleyBMWCadillacCaterhamChevroletChryslerCitroenCorvetteDaciaDaihatsuDodgeFerrariFiatFordHondaHyundaiInfinitiJaguarJeepKIALamborghiniLanciaLand RoverMazdaMercedes BenzMiniMitsubishimorganmustangNissanOpelPeugeotPorscheRenaultsaabSEATskodasmartssangyongsubarusuzukiToyotaVolkswagenVolvo

Newsletter Signup