Σύνδεση

Volkswagen

Το γκρουπ VW θα έχει παραγάγει πάνω από 22 εκατομμύρια ηλεκτρικά μέχρι το 2028

Στην έκθεση της Σαγκάης που γίνεται αυτές τις ημέρες, η ηλεκτροκίνηση είναι προφανώς στο προσκήνιο, λόγω και της τεράστιας σημασίας που έχει για την τεράστια αγορά της Κίνας.

Εκεί ο πρόεδρος του γκρουπ VW ανακοίνωσε το μεγαλεπήβολο σχέδιο της εταιρίας να έχει στην αγορά γύρω στα 22 εκατομμύρια ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2028 (φυσικά από όλες τις μάρκες του γκρουπ).

Η είδηση αυτή αφορά σε μεγάλο βαθμό την Κίνα όπου η VW σκοπεύει να παράγει τα μισά από αυτά τα αυτοκίνητα, περίπου 11,6 εκατομμύρια μέχρι το 2028, μέσω των τριών συνεργατών της που έχει στην χώρα. Μέσα στο 2019 το γκρουπ στοχεύει να επεκτείνει τα νέας γενιάς οχήματα στην Κίνα σε 14 μοντέλα.

Μέσα στους στόχους της εταιρίας είναι να μειώσει και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τα 33 εργοστάσιά της στην Κίνα, κάτι που κατάφερε σε ποσοστό 13% μέσα στο 2018 γλιτώνοντας 390.000 τόνους διοξειδίου του άνθρακα.

Στην έκθεση της Σαγκάης η εταιρία παρουσίασε 5 νέα SUV ενώ σκοπεύει να φθάσει τα 8 μέχρι το τέλος του 2019 (και σε σύνολο με τα ήδη κυκλοφορούντα στα 40!).

Παναγιώτης Τριτάρης

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Οδηγούμε το νέο BYD Dolphin Surf

BYD

Αυτές είναι οι νέες Mercedes μέχρι το 2027

Featured

Οδηγούμε το EX5, το πρώτο μοντέλο της Geely στην Ελλάδα (Video)

Featured

Renault 4 Savane 4×4: Ηλεκτρικό και περιπετειώδες

Featured