Σύνδεση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ RUDOLF DIESEL

Ο Rudolf Diesel ο εφευρέτης του κινητήρα πετρελαίου που έχει φυσικά και το όνομά του πέθανε πριν από 100 χρόνια. Υπό συνθήκες αδιευκρίνιστες, καθώς στη διάρκεια της μετάβασής του από το Βέλγιο στην Αγγλία έπεσε από το πλοίο στο Κανάλι της Μάγχης.

Το αν ήταν αυτοκτονία η εγκληματική ενέργεια δεν το γνωρίζει κανείς, ενώ το βέβαιο είναι πως ο ίδιος ο Rudolf Diesel ούτε καν είχε φανταστεί το πόσο δημοφιλής θα γινόταν ο κινητήρας χωρίς μπουζί που εξέλιξε και πήρε την πατέντα. Μάλιστα οι πρώτες προσπάθειές του να τον κατασκευάσει έπεσαν στο κενό, καθώς ο αρχιμηχανικός του εργοστασίου που αργότερα εξελίχθηκε στην ΜΑΝ θεώρησε τη συμπίεση ιδιαίτερα υψηλή.

Σήμερα σχεδόν καθολικά τα επαγγελματικά αυτοκίνητα και τα πλοία κινούνται με πετρελαιοκινητήρες, ενώ είναι βέβαιο πως παρά την ανάπτυξη των ηλεκτρικών μοντέλων οι diesel θα συνεχίσουν, μαζί με τους κινητήρες βενζίνης, να δηλώνουν σθεναρά το παρόν και στις επόμενες δεκαετίες.

Γιάννης Σκουφής 

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Κούκλα η νέα, ανοιχτή Aston Martin Vantage (Video)

Aston Martin

Οδηγούμε το νέο Kia EV3 στην Ελλάδα

Featured

Το τμήμα Μ της BMW έσπασε ρεκόρ το 2024

BMW

H Audi σε καθοδική πορεία!

Audi