Σύνδεση

Tesla

Πως η Tesla έβγαλε 9 δις. δολάρια χωρίς κόπο;

Η επιτυχία της Tesla στην αγορά ρυθμιστικών πιστώσεων για τους ρύπους παραμένει εξαιρετικά ισχυρή, με τον κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων να έχει συγκεντρώσει μόνο το περασμένο έτος έσοδα από πιστώσεις ρύπων ύψους 1,79 δισεκατομμυρίων δολαρίων!

Αυτό ανεβάζει τα συνολικά έσοδα της Tesla από τις ρυθμιστικές πιστώσεις από το 2009 στα 9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η εταιρεία που παράγει αποκλειστικά αυτοκίνητα μηδενικών ρύπων αποκτά αυτές τις πιστώσεις, οι οποίες στη συνέχεια διατίθενται σε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες που αγωνίζονται να συμμορφωθούν με τα πρότυπα εκπομπών ρύπων που έχουν θέσει διάφορες αρχές, όπως η Κίνα, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η πολιτεία της Καλιφόρνια.

Πρακτικά, οι πωλήσεις των ρυθμιστικών πιστώσεων συμβάλλουν σημαντικά στα κέρδη της Tesla.

Αν και οι προβλέψεις του οικονομικού διευθυντή της Tesla πριν από τρία χρόνια έδειχναν μια σταδιακή μείωση αυτών των εσόδων, η εταιρεία συνεχίζει να επιτυγχάνει σταθερά σημαντικά κέρδη από αυτές τις πιστώσεις, με πάνω από 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο τα δύο τελευταία έτη.

Αν και η επιτυχία της Tesla στην αγορά ρυθμιστικών πιστώσεων είναι αδιαμφισβήτητη, έχει επίσης προκαλέσει απογοήτευση σε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Οι μεγάλες εταιρείες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προκλήσεις όσον αφορά την επίτευξη των στόχων των ηλεκτρικών οχημάτων, με αποτέλεσμα να εξαρτώνται από τις ρυθμιστικές πιστώσεις για την αντιστάθμιση των ελλείψεων στις εκπομπές.

Αυτό φαίνεται από τις αιτήσεις βοήθειας που έχουν υποβάλει εταιρείες όπως η Volkswagen, η General Motors, η Honda και η Jaguar Land Rover για τη συμμόρφωσή τους με τα πρότυπα εκπομπών.

Καθώς οι κανονισμοί για τις εκπομπές ρύπων γίνονται αυστηρότεροι παγκοσμίως, η επιχείρηση ρυθμιστικών πιστώσεων της Tesla ενδέχεται να συνεχίσει να ευημερεί για αρκετά χρόνια ακόμα.

Το νέο Nissan Qashqai είναι αναβαθμισμένο! (Video)

Featured

Η νέα BMW σειρά 1 έχει αλλάξει αισθητά!

BMW

Πόσα χιλιόμετρα θα μπορέσετε να κάνετε με λαμπάκι για το καύσιμο;

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Mercedes θέλει να επιστρέψει στις κλασικές γραμμές

Mercedes-Benz