Σύνδεση

Opel

Νέο προσθιοκίνητο Opel Grandland X PHEV. Δείτε πως διαμορφώνεται η τιμή του στη Γερμανία με τα κίνητρα

Μετά το πλήρως ηλεκτρικό Opel Corsa-e και το τετρακίνητο plug-in υβριδικό Grandland X (PHEV), το κομψό SUV διατίθεται τώρα ως PHEV με κίνηση στους εμπρός τροχούς. Έτσι το Grandland X είναι το πρώτο Opel που διατίθεται σε δύο υβριδικές εκδόσεις: ως τετρακίνητο Grandland X Hybrid4 (κατανάλωση καυσίμου, σταθμισμένη, μικτός κύκλος: 1,4-1,3 l/100km με 32-29 g/km CO2 WLTP1, 1,6-1,5 l/100km, 36-34 g/km CO2 NEDC2) και ως προσθιοκίνητο FWD. Οι τιμές για τη FWD έκδοση ξεκινούν από 43.440 ευρώ (προτεινόμενη λιανική τιμή συμπερ. ΦΠΑ στη Γερμανία). Η καθαρή τιμή (net price) -σημαντική για τον υπολογισμό των επιδοτήσεων- είναι 36.504 ευρώ.

Με έναν υπερ- τροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1.6 λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα που κινεί τους εμπρός τροχούς, το Grandland X Hybrid παράγει συνολική ισχύ 165 kW (224 PS) και ροπή έως 360 Nm (προκαταρκτική κατανάλωση καυσίμου, σταθμισμένη, μικτός κύκλος: 1,5-1,4 l/100km, 34-31g/km CO2 WLTP1, 1,7-1,5 l/100km, 37-35g/km CO2 NEDC2). Όταν κινείται αμιγώς ηλεκτρικά μπορεί να καλύψει έως 57 χιλιόμετρα στον κύκλο WLTP (60-65 χιλιόμετρα κατά NEDC2).

Το υψηλό επίπεδο ασφάλειας εγγυώνται οι τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού όπως σύστημα αναγνώρισης επικείμενης σύγκρουσης (forward collision alert) με ανίχνευση πεζού  και φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, προειδοποίηση παρέκκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας (lane departure warning) και αναγνώριση κόπωσης οδηγού (driver drowsiness detection). Με το σύστημα infotainment Navi 5.0 IntelliLink και μεγάλη, έγχρωμη οθόνη αφής, ο οδηγός και οι επιβάτες είναι άριστα συνδεδεμένοι.

Για περαιτέρω βελτίωση της απόδοσης, το Grandland X Hybrid διαθέτει ένα προηγμένο σύστημα αναγεννητικής πέδησης που ανακτά την ενέργεια η οποία παράγεται κατά το φρενάρισμα ή την επιβράδυνση.

Ελκυστική τιμή + αυξημένα κίνητρα = προσβασιμότητα στην υβριδική κίνηση με λιγότερο από 40.000 ευρώ

Στη Γερμανία, η έκδοση Opel Grandland X Hybrid Business Edition με πλούσιο εξοπλισμό διατίθεται στην τιμή των 43.440 ευρώ (τιμή λιανικής με ΦΠΑ). Το Grandland X Hybrid έχει καταγραφεί ως «ηλεκτροκίνητο όχημα που πληροί τις προϋποθέσεις» από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Οικονομικών και Ελέγχου Εξαγωγών (BAFA). Αυτό επιτρέπει στους αγοραστές να αξιοποιούν το περιβαλλοντικό μπόνους. Το μισό από αυτό το μπόνους χορηγείται από τους κατασκευαστές αυτοκινήτων και το υπόλοιπο μισό είναι μία ομοσπονδιακή επιδότηση που αναμένεται να αυξηθεί σύντομα από τις 3.000 ευρώ στις 4.500 ευρώ. Για το Grandland X Hybrid, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι η επιδότηση 2.250 ευρώ του κατασκευαστή αφαιρείται καταρχήν από την καθαρή τιμή, η οποία μειώνεται από τις 36.504 ευρώ στις 34.254 ευρώ. Στη συνέχεια, προστίθεται ο ΦΠΑ, με αποτέλεσμα η τιμή να γίνεται 40.762 ευρώ. Μετά την αφαίρεση της κρατικής επιχορήγησης των 2.250 ευρώ, το συνολικό «περιβαλλοντικό μπόνους» μειώνει το κόστος αγοράς του Grandland X Hybrid Business Edition από 43.440 ευρώ + ΦΠΑ στις 38.512 ευρώ, με αποτέλεσμα ο αγοραστής του να εξοικονομεί σχεδόν 5.000 ευρώ.

Οι οδηγοί του Grandland X Hybrid στη Γερμανία μπορούν επίσης να επωφεληθούν από τη φορολογία εταιρικού αυτοκινήτου για ηλεκτροκίνητα οχήματα, καθώς ο φόρος αγοράς και χρήσης είναι ο μισός συγκριτικά με τα οχήματα με συμβατικούς κινητήρες.

High-tech υβριδικό σύστημα: ηλεκτροκινητήρας και υπερ- τροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας άμεσου ψεκασμού

Το σύστημα κίνησης του Grandland X Hybrid αποτελείται από έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα άμεσου ψεκασμού 1.600 κυβικών και 133 kW (180 PS), έναν ηλεκτροκινητήρα 81 kW (110 PS) και μία μπαταρία ιόντων λιθίου 13.2 kWh. Ο ηλεκτροκινητήρας συνδυάζεται με οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης θα λειτουργεί ως επί το πλείστον σε μεσαίες έως υψηλές ταχύτητες, ενώ στις χαμηλότερες ταχύτητες θα αναλαμβάνει δράση ο ηλεκτροκινητήρας. Έρευνες έχουν δείξει ότι στη Γερμανία, το μεγαλύτερο ποσοστό των καθημερινών μετακινήσεων δεν υπερβαίνει τα 50 χιλιόμετρα, επομένως, γι’ αυτούς τους πελάτες, το Grandland X Hybrid θα μπορούσε να λειτουργεί συνεχώς με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Το Grandland X Hybrid προσφέρει τρία προγράμματα λειτουργίας –«Electric», «Hybrid» και «Sport»- επιτρέποντας στους οδηγούς να διαμορφώνουν τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου τους σύμφωνα με τις επιθυμίες τους ή τις εκάστοτε οδηγικές συνθήκες. Για παράδειγμα, με την επιλογή «Hybrid» ενεργοποιείται αυτόματα η πιο αποδοτική λειτουργία, με δυνατότητα αλλαγής σε «Electric» για οδήγηση μηδενικών ρύπων στο κέντρο της πόλης. Το «Sport» συνδυάζει την ισχύ του κινητήρα εσωτερικής καύσης και του ηλεκτροκινητήρα για ιδιαίτερα δυναμικές επιδόσεις. Το Grandland X Hybrid έχει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ ώρα σε 8,9 δεύτερα και τελική ταχύτητα 225 χλμ./ ώρα.   

Η πρίζα φόρτισης της μπαταρίας μέσω του ενσωματωμένου φορτιστή 3,7 kW (μία έκδοση 7,4 kW είναι προαιρετική) είναι τοποθετημένη σε βολικό σημείο, αντιδιαμετρικά από την τάπα καυσίμου, ενώ η μπαταρία είναι εγκατεστημένη κάτω από τα πίσω καθίσματα για βελτιστοποίηση του χώρου επιβατών και αποσκευών.

Καθώς η ηλεκτρική ενέργεια είναι πιο οικονομική από τη βενζίνη, οι οδηγοί μπορούν να εξοικονομούν χρήματα με την τακτική επαναφόρτιση της μπαταρίας αντί ανεφοδιασμού με καύσιμο. Ανάλογα με τις τοπικές τιμές και τις αποστάσεις που διανύονται, αυτό μπορεί να μειώσει σημαντικά το συνολικό κόστος λειτουργίας. Ο χρόνος φόρτισης εξαρτάται από τον τύπο του φορτιστή –χρησιμοποιώντας το καλώδιο mode 3 με τον ενσωματωμένο φορτιστή 7,4 kW, η μπαταρία του Grandland X Hybrid μπορεί να φορτιστεί πλήρως σε λιγότερο από δύο ώρες.

Για περαιτέρω διευκόλυνση της φόρτισης, το Grandland X Hybrid μπορεί να επωφελείται από τις εξειδικευμένες λύσεις για ηλεκτροκίνητα οχήματα της Free2Move Services, του mobility brand του Ομίλου PSA. Η προσφορά θα περιλαμβάνει κάρτα φόρτισης και μία λειτουργία προγραμματισμού ταξιδιού που δείχνει τη θέση των σταθμών φόρτισης κατά μήκος της διαδρομής. Η εφαρμογή «myOpel» επιτρέπει επίσης τον προγραμματισμό των χρόνων φόρτισης ή απομακρυσμένη ρύθμιση θερμοκρασίας του συστήματος ελέγχου κλιματισμού. Η υπηρεσία «OpelConnect» προσφέρει λειτουργίες όπως Live Navigation με πληροφορίες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο, έλεγχο σημαντικών δεδομένων του οχήματος μέσω εφαρμογής, άμεση σύνδεση με οδική βοήθεια και e-Call (κλήση έκτακτης ανάγκης). Μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε βοήθεια μέσα σε δευτερόλεπτα, πιέζοντας απλά τον κόκκινο διακόπτη. Εάν οι προεντατήρες ζωνών ασφαλείας ή οι αερόσακοι ενεργοποιηθούν, η κλήση έκτακτης ανάγκης e-Call ενεργοποιείται αυτόματα.

Με το νέο Grandland X Hybrid, η ηλεκτρική επέλαση  της Opel προχωρά ακάθεκτα. Το πρώτο  ηλεκτρικό, ελαφρύ επαγγελματικό όχημα της μάρκας, το Vivaro-e, αναμένεται να φτάσει στην αγορά του χρόνου. Πλήρως ηλεκτρικές εκδόσεις των Combo Life, Combo Cargo και Zafira Life θα ακολουθήσουν το 2021. Μέχρι το 2024, όλα τα μοντέλα Opel θα είναι ηλεκτροκίνητα.

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Του είπαν πως τα Jeep πάνε παντού και αυτός το πήρε τοις μετρητοίς (Video)

Featured

Πόσο κοστίζει το Τoyota Yaris GR, η παραγωγή του οποίου είναι high tech, στην Ελλάδα; (Video)

Featured

Απίστευτο ατύχημα με Nissan Navara που μπήκε ανάποδα σε αυτοκινητόδρομο (Video)

Nissan

Από πόσα ξεκινά το νέο Hyundai i20;

FeaturedAbarthAlfa RomeoAston MartinAudiBentleyBMWCadillacCaterhamChevroletChryslerCitroenCorvetteDaciaDaihatsuDodgeFerrariFiatFordHondaHyundaiInfinitiJaguarJeepKIALamborghiniLanciaLand RoverMazdaMercedes BenzMiniMitsubishimorganmustangNissanOpelPeugeotPorscheRenaultsaabSEATskodasmartssangyongsubarusuzukiToyotaVolkswagenVolvo

Newsletter Signup