Η Mercedes, σύμφωνα με πληροφορίες του www.carzine.gr, δοκιμάζει εντατικά (κάτω από το ήδη υπάρχον αμάξωμα), προκειμένου να είναι έτοιμη το 2014 που έχει προγραμματιστεί η πρεμιέρα, μια κουπέ έκδοση της ML. Η MLC, που φυσικά θα ανταγωνίζεται ευθέως τη BMW X6, θα έχει μια πιο σπορτίφ εμφάνιση, με χαρακτηριστική την κλίση της οροφής προς τα πίσω.
Ταυτόχρονα το προφίλ της θα διαθέτει και έντονο ανάγλυφο στο αμάξωμα, προκειμένου να υπάρχουν και άλλα σημεία αναγνώρισής της.
Η γκάμα των κινητήρων δεν θα διαφοροποιείται από αυτήν της τελευταίας γενιάς της κλασικής ML που γνωρίζουμε, τουλάχιστον σε ότι αφορά τους V6 και τους V8, μιας και οι βασικοί τετρακύλινδροι είναι πιο πιθανό να μη χρησιμοποιηθούν. Πάντως εκτός από τη Mercedes ετοιμάζει και η Audi ένα κουπέ SUV, που μάλλον θα ονομάζεται Q6.
{gallery}photos/32/NEWS/MERCEDES-MLC{/gallery}