Σύνδεση

Pagani

Κανείς δεν θέλει μία ηλεκτρική Pagani, όλοι ζητούν τον V12!

Μπορεί η Pagani να μην έχει ποτέ πρόβλημα να πουλήσει τα χειροποίητα υπεραυτοκίνητά της, όμως όταν πρότεινε στους εκλεκτούς της πελάτες μια ηλεκτρική εκδοχή της Utopia, η απάντηση ήταν ένα ξερό και ομόφωνο: όχι.

Όπως αποκάλυψε ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Sebastian Berridi, η Pagani είχε επενδύσει σημαντικά στην ανάπτυξη μιας αμιγώς ηλεκτρικής Utopia, παράλληλα με τη θερμική.

Όμως, όταν παρουσιάστηκε η ιδέα στους πελάτες και τους αντιπροσώπους της, δεν εκδηλώθηκε ούτε ένα ίχνος ενδιαφέροντος.

Έτσι, το project ακυρώθηκε οριστικά, παρά τις συνεργασίες με κορυφαίους προμηθευτές – μεταξύ αυτών και η Mercedes-AMG.

«Είμαστε μια οικογενειακή εταιρεία. Δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε ενάντια στο οικονομικό μας συμφέρον», δήλωσε ο Berridi, προσθέτοντας πως η εταιρεία επέλεξε να μείνει πιστή στον V12, για τον οποίο η AMG έχει ήδη πάρει έγκριση μέχρι το 2030 στην Ευρώπη και το 2032 στην Καλιφόρνια.

Δεν είναι όμως μόνο η Pagani. Ολόκληρη η ελίτ των hypercar brands φαίνεται να σκοντάφτει στην ηλεκτροκίνηση.

Η Koenigsegg μιλά για «εξαιρετικά χαμηλή ζήτηση», η Rimac δεν έχει ακόμη πουλήσει όλες τις Nevera, ενώ Ferrari, Lamborghini και Maserati καθυστερούν ή ακυρώνουν ηλεκτρικά project.

Η αλήθεια είναι πως όσο η τεχνολογία δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά ξεχωριστό από ένα Tesla Plaid ή ένα Lucid Sapphire, οι εκατομμυριούχοι πελάτες ζητούν ήχο, μηχανική αρμονία και συναισθηματικό δέσιμο. Για αυτούς, ο V12 είναι πολιτισμικό γεγονός, όχι απλά κινητήρας.

Η Fiat επιστρέφει στα οικογενειακά SUV με το Grizzly

Featured

Toyota Yaris Cross 2026 με νέα μάσκα και αναβαθμίσεις

Featured

Νέο Cupra Raval με έως 226 ίππους, δυναμικό χαρακτήρα και κόμπακτ διαστάσεις

Cupra

Αυτό είναι το εντελώς νέο Smart Fortwo

Featured