Όπως όλα δείχνουν η φετινή έκθεση της Γενεύης θα κινηθεί στον αστερισμό της ηλεκτροκίνησης και της αυτόνομης οδήγησης. Εκεί το στούντιο GFG Style (Giorgetto Fabrizio Giugiaro) το οποίο έχει ιδρύσει ο φημισμένος σχεδιαστής από το 2015 μαζί με τον γιό του, όταν αποχώρησε από την Italdesign η οποία πέρασε στην VW.
To νέο πρωτότυπο που θα παρουσιαστεί φέτος στην έκθεση της Γενεύης έρχεται σε συνέχεια του περσινού Techrules Gen και ακόμα δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο όνομα. Η εταιρία πάντως έδωσε στην δημοσιότητα κάποιες εικόνες teasers από το επερχόμενο πρωτότυπο, όπου βλέπουμε ότι πρόκειται για ένα μεγάλο σεντάν.
Πρόκειται για μία δημιουργία που έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με την κινέζικη εταιρία Envision η οποία ασχολείται με τον τομέα της διαχείρισης ενέργειας. Στόχος της κοινής προσπάθειας είναι να διερευνηθεί η δυνατότητα σύνδεσης του αυτοκινήτου με ένα σύστημα παροχής ενέργειας το οποίο θα χρησιμοποιεί δεδομένα σε πραγματικό χρόνο για τις ανάγκες παραγωγής και αποθήκευσης της ενέργειας, έτσι ώστε να είναι πιο αποδοτική η λειτουργία του οχήματος.
Φυσικά όλα αυτά υπονοούν ότι θα έχουμε να κάνουμε με ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα, από το οποίο δεν θα μπορούσε να λείπει και η αυτόνομη οδήγηση, στοιχεία που πλέον θεωρούνται εκ των ων ουκ άνευ σε ένα πρωτότυπο των ημερών μας.
Παναγιώτης Τριτάρης
