Σύνδεση

Volvo

VOLVO: ΣΤΟΧΟΣ ΤΟ 1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΕΩΣ ΤΟ 2025

Η Volvo θέτει ως στόχο την πώληση ενός εκατομμυρίου ηλεκτρικών αυτοκινήτων συνολικά, έως το 2025! Η ανακοίνωση έγινε από τον Χάκαν Σάμουελσον, Πρόεδρο και CEO της Volvo Cars, ο οποίος χαρακτήρισε το στόχο «σκόπιμα ιδιαίτερα φιλόδοξο», καθώς η σουηδική μάρκα θέλει να υπογραμμίσει την πρόθεσή της να είναι σε ηγετική θέση και όσον αφορά τη στροφή της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας προς την ηλεκτροκίνηση. Η Volvo Cars σχεδιάζει να πετύχει τον στόχο της με το να προσφέρει τουλάχιστον δύο υβριδικές εκδόσεις από όλα τα μοντέλα της, λανσάροντας στην αγορά το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό της μοντέλο το 2019.

Η Volvo Cars προετοιμάζεται πυρετωδώς για την εξάπλωση των ηλεκτρικών οχημάτων τα τελευταία 5 χρόνια. Έχει αναπτύξει δύο εντελώς νέες αρχιτεκτονικές, τόσο για μεγάλα όσο και μικρότερα αυτοκίνητα, τις γνωστές και ως SPA και CMA (Scalable Product Architecture – Μεταβλητή Αρχιτεκτονική Προϊόντος και Compact Modular Architecture – Σπονδυλωτή Compact Αρχιτεκτονική, αντίστοιχα). Και οι δύο αυτές αρχιτεκτονικές είναι σε θέση να «φιλοξενήσουν» πολύ εύκολα τόσο υβριδικές όσο και αμιγώς ηλεκτρικές υλοποιήσεις.

VOLVO_ΠΡΟΕΔΡΟΣ & CEO ΧΑΚΑΝ ΣΑΜΟΥΕΛΣΟΝ

Η σειρά 90 και η σειρά 60 θα χρησιμοποιούν τη SPA ενώ η σειρά 40, η οποία θα περιλαμβάνει περισσότερα μοντέλα απ’ ότι σήμερα, θα βασιστεί στη CMA. Όλα αυτά τα μοντέλα θα παρουσιαστούν και σε ηλεκτρικές εκδόσεις, οι συνολικές πωλήσεις των οποίων μέχρι το 2025, εκφράζονται από το στόχο του ενός εκατομμυρίου που ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Volvo Cars.

Στη συγκεκριμένη δέσμευση για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η Volvo έχει δώσει το όνομα «omtanke», που στα Σουηδικά υποδηλώνει εκτίμηση, σεβασμό και φροντίδα. Μάλιστα, η Volvo Cars έχει εντάξει τη δέσμευση αυτή στο γενικότερο στρατηγικό πρόγραμμα αειφορίας της εταιρείας, συμπεριλαμβάνοντάς την και στην Έκθεση Αειφορίας (Sustainability Report) της μάρκας για το 2015, που περιέχει αρκετές νέες εταιρικές δεσμεύσεις, με την αειφορία στο επίκεντρο του επιχειρηματικού modus operandi της Volvo στο μέλλον.

Ανάμεσα στις δεσμεύσεις της Volvo Cars δεσπόζουσα θέση κατέχει αυτή της επίτευξης «κλιματικά ουδέτερης λειτουργίας της εταιρείας μέχρι το 2025». Επίσης, μέχρι το 2020 να έχει επιτύχει η Volvo Cars το 35% των διευθυντικών θέσεων εργασίας να καταλαμβάνονται από γυναίκες και φυσικά η επίτευξη του Vision 2020 (Όραμα 2020), δηλαδή η ανάπτυξη, εξέλιξη και εφαρμογή μέχρι το 2020 όλης της απαραίτητης τεχνολογίας ώστε να μην υπάρχει απώλεια ζωής ή σοβαρός τραυματισμός σε οποιοδήποτε νέο Volvo εμπλέκεται σε ατύχημα.

«Η αειφορία δεν είναι τίποτα καινούργιο ή κάτι απροσδιόριστο που βρίσκεται εκτός της καθημερινότητάς μας. Είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι του οτιδήποτε ήδη κάνουμε στη Volvo! Είναι απλά ο τρόπος που λειτουργούμε την κάθε ημέρα και οι δεσμεύσεις μας εκφράζουν την πεποίθηση της Volvo Cars ότι ανάπτυξη και υπευθυνότητα είναι έννοιες αλληλένδετες», δήλωσε ο κ. Σάμουελσον.

Περικλής Στέφος

V

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πόσο κοστίζει το νέο Nissan Qashqai;

Featured

Η νέα BMW σειρά 1 έχει αλλάξει αισθητά!

BMW

Πόσο κοστίζει η νέα BMW Σειρά 1 στην Ελλάδα;

BMW

Διέρρευσε η νέα BMW X3

BMW