Σύνδεση

Featured

Η Porsche Taycan Turbo GT κάνει limit up παντού!

H Porsche παρουσίασε και επίσημα το πιο ισχυρό μοντέλο στην ιστορία της, που δεν είναι άλλο από την σούπερ Taycan. Την Turbo GT που αν ο οδηγός της δεν έχει τσιγκουνευτεί στην παραγγελία και έχει επιλέξει και το πακέτο Weissach χρειάζεται μόλις 2,2 δεύτερα για το 0-100 χλμ./ ώρα.

Και αν θέλετε και άλλο νούμερα σημειώστε και τον εντυπωσιακό χρόνο των 7 λεπτών και 7,55 δευτερολέπτων στο Nürburgring.

Για να πετύχει αυτήν την τιμή έχει διάφορα αεροδυναμικά βοηθήματα με πιο ξεχωριστά τη σταθερή πίσω αεροτομή, ένα splitter με ενσωματωμένα flaps, και καινούργιο διαχύτη. Όσο για το προαιρετικό πακέτο Weissach που προαναφέραμε τη μετατρέπει σε από πολυτελές fastback για τέσσερις σε διθέσιο track car.

Το σύστημα πρόωσης, που προέρχεται από την Turbo S, αποτελείται από δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, με τον πίσω να είναι ο πιο εξελιγμένος με πιο ισχυρά ηλεκτρονικά ισχύος. Η συνδυαστική απόδοση φτάνει τους 790 ίππους, που με ενεργοποιημένο το launch control γίνονται 1.034, ενώ για 2,0 δευτερόλεπτα μπορούν να φτάσουν την εξωπραγματική τιμή των 1.108 ίππων.

Που όπως είπαμε τις εξασφαλίζουν τον τίτλο της πιο ισχυρής Porsche μέχρι τώρα.

Με το πακέτο Weissach η τελική ταχύτητα φτάνει τα 306 χλμ./ ώρα, ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως η τιμή γύρου που πέτυχε στο Nuerburgring υπολείπεται ελάχιστα από το ρεκόρ του Rimac Nevera. Όσο για το επίσης πανίσχυρο Tesla Model D Plaid είναι κατά 18,0 ολόκληρα δεύτερα πιο αργό!

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Αυτή είναι η Milano, το νέο μικρό SUV της Alfa Romeo

Alfa Romeo

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Το νέο Nissan Qashqai είναι αναβαθμισμένο! (Video)

Featured