Σύνδεση

Featured

ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΛΙΜΟΥΖΙΝΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χρησιμοποιεί για τις επίσημες μετακινήσεις του μια Mercedes S-Class, ενώ έχει εδώ και καιρό εκδηλώσει την επιθυμία του και για λόγους εθνικής υπερηφάνειας για μια ρώσικη κυβερνητική λιμουζίνα. Σε διάφορες μάλιστα εκδόσεις και εκδοχές για τον ίδιο και άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Το πρότζεκτ «ρώσικη κυβερνητική λιμουζίνα» λοιπόν προχωρά, θα την κατασκευάζει η εταιρεία Kortezh (Cortege), ο κινητήρας θα έχει εξελιχθεί, όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν, από την Porsche, ενώ μέχρι στιγμής λέγεται πως έχουν επενδυθεί περίπου 54 εκατομμύρια δολάρια.

kortezh-cortege-limo-putin-russia-2

Τα πλάνα προβλέπουν την κατασκευή 4.000 με 5.000 αυτοκινήτων ετησίως με διαφορετικά αμαξώματα, από λιμουζίνα μέχρι και SUV, τα οποία πέρα από τα κυβερνητικά στελέχη θα απευθύνονται και σε όσους θέλουν ένα πολυτελές ρωσικό αυτοκίνητο.

Η παραγωγή θα ξεκινήσει το 2017 και σε πρώτη φάση θα κατασκευαστούν περίπου 200 πρωτότυπα. Η προεδρική λιμουζίνα του Πούτιν θα παραδοθεί το 2018, ενώ μπορεί αντί για κινητήρα της Porsche να έχει έναν V12 με 800 άλογα.

Γιάννης Σκουφής

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Οδηγούμε το νέο BYD Dolphin Surf

BYD

Η SEAT γιορτάζει τα 75 χρόνια της!

Featured

Αυτές είναι οι νέες Mercedes μέχρι το 2027

Featured

Οδηγούμε το EX5, το πρώτο μοντέλο της Geely στην Ελλάδα (Video)

Featured