Σύνδεση

Ford

Οι κακοπληρωτές πήραν μια… βαθιά ανάσα

Τον Μάρτιο του 2022, μια εφεύρεση της Ford προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από όσους αντιμετώπιζαν δυσκολίες στην αποπληρωμή των δανείων τους. Η εφεύρεση, με τίτλο «Systems and Methods to Repossess a Vehicle» (Συστήματα και Μέθοδοι Επανάκτησης Οχήματος), περιέγραφε ένα σύστημα που επέτρεπε σε ένα αυτοκίνητο να επιστρέφει αυτόματα σε μια προκαθορισμένη τοποθεσία, σε περίπτωση καθυστέρησης της πληρωμής των δόσεων από τον αγοραστή του.

Το σύστημα προέβλεπε μέτρα για να προτρέψει τις έγκαιρες πληρωμές από την πλευρά των αγοραστών. Αρχικά, θα έστελνε υπενθυμίσεις και αν αυτές αγνοούνταν θα μπορούσε να απενεργοποιήσει μη βασικές λειτουργίες όπως το ραδιόφωνο ή τον έλεγχο του κλιματισμού. Σε ακραίες περιπτώσεις το αυτοκίνητο θα μπορούσε ακόμα και να επιστρέψει στον πωλητή του ή ακόμα και σε μια μάντρα αν είχε υποστεί σοβαρές ζημιές.  

Από ότι φαίνεται όμως η Ford εγκαταλείπει το συγκεκριμένο σύστη,α μιας και το αμερικανικό γραφείο κατοχύρωσης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας χαρακτήρισε τη σχετική αίτηση ως «εγκαταλελειμμένη», καθώς η εταιρεία δεν έδωσε τον προηγούμενο Οκτώβριο τις διευκρινήσεις που της ζητήθηκαν. 

Η απόφαση της Ford να εγκαταλείψει αυτό το σύστημα θέτει ερωτήματα για το μέλλον τέτοιων τεχνολογιών στην αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς τα ζητήματα που συνδέονται με την αυτόνομη οδήγηση και οι δικαιολογημένες ανησυχίες του κοινού φαίνεται πως επηρέασαν αυτή την απόφαση.

Προς την ίδια κατεύθυνση συνετέλεσε και το ότι κάποιοι χρησιμοποιούν ήδη λογισμικό εντοπισμού GPS στα οχήματά τους για να διασφαλίσουν ότι μπορούν να τα εντοπίσουν και να τα επανακτήσουν σε περίπτωση μη κάλυψης των οικονομικών υποχρεώσεων.

Επιτέλους! Το Chaos είναι έτοιμο!

Featured

Η θρυλική Ferrari F40 αναβιώνει!

Featured

Tώρα οι πληροφορίες για τα οχήματά μας στο Gov.gr Wallet

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το νέο Toyota GR Yaris ανέβηκε στους 280 ίππους!

Featured