Σύνδεση

Volvo

VOLVO: ΕΞΕΛΙΞΗ ΝΕΩΝ ΜΟΝΤΕΛΩΝ ΜΕ HIGH TECH ΕΞΟΜΟΙΩΤΗ ΠΛΑΙΣΙΟΥ

Η Volvo είναι ο πρώτος κατασκευαστής premium μοντέλων που θα χρησιμοποιεί τον Vi-Grade, τον πλέον προηγμένο εξομοιωτή πλαισίου παγκοσμίως, για την εξέλιξη των νέων της μοντέλων. Ενδιαφέρον έχει πως τον ίδιο εξοπλισμό χρησιμοποιούν γνωστοί κατασκευαστές σπορ αυτοκινήτων, όπως η Ferrari και η Porsche.

Ο εξομοιωτής Vi-Grade προσφέρει εικονική πρόσβαση σε συναρπαστικά περιβάλλοντα και απαιτητικές πίστες δοκιμών, όπως το Nürburgring, καθώς και σε πεδία δοκιμών ακόμα και από τις μυστικές ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Σουηδία.

V

Η χρήση του επιτρέπει στη Volvo να αναπτύσσει σε εξαιρετικά πρώιμο στάδιο εξέλιξης, χαρακτηριστικά που συνθέτουν την επιθυμητή υψηλού επιπέδου οδική συμπεριφορά, όπως είναι η σταθερότητα στις μεγάλες ταχύτητες, το τέλειο «ζύγισμα» και οι εκτενείς ρυθμίσεις για διαφορετικά οδηγικά σενάρια. Αποτέλεσμα, η εξέλιξη αυτοκινήτων που χαρακτηρίζονται από καλύτερη απόκριση, εμπνέουν για συμμετοχική οδήγηση ενώ είναι ακόμη πιο απολαυστικά τόσο στην καθημερινή όσο και στην πιο σπορ χρήση.

Σύμφωνα με τον Dr. Peter Mertens, ανώτερο αντιπρόεδρο Έρευνας και Ανάπτυξης της Volvo, «ο νέος εξομοιωτής παρέχει περισσότερη ελευθερία για καινοτομία στη φάση εξέλιξης των πρωτοτύπων, αλλά και μικρότερο χρόνο εξέλιξης επιτρέποντας την επίτευξη μιας συναισθηματικά έντονης οδηγικής εμπειρίας».

V

Αντίστοιχα ο Stefan Karlsson, Υπεύθυνος Δυναμικής Οχημάτων της Volvo, λέει πως «Η σημασία του νέου εξομοιωτή έγκειται στο ότι μας προσφέρει την ευκαιρία να βιώσουμε με φυσικό τρόπο τα υπολογιστικά μοντέλα και να τα εκτιμήσουμε χρησιμοποιώντας ανθρώπους ως δοκιμαστές, αντί να «ατενίζουμε» γραφικά και αριθμούς σε μια αίθουσα συσκέψεων. Πρόκειται για μια επιπλέον απόδειξη της δέσμευσής μας στην κατεύθυνση της ανάπτυξης με επίκεντρο τον άνθρωπο κι έναν ακρογωνιαίο λίθο στην ανάπτυξη μιας μοναδικής οδηγικής εμπειρίας».

Περικλής Στέφος

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πόσο κοστίζει το νέο Nissan Qashqai;

Featured

Η νέα BMW σειρά 1 έχει αλλάξει αισθητά!

BMW

Πόσο κοστίζει η νέα BMW Σειρά 1 στην Ελλάδα;

BMW

Διέρρευσε η νέα BMW X3

BMW