Σύνδεση

Audi

Η Audi σχεδιάζει ένα μεγάλο κουπέ που θα βασίζεται στο Α8

Από τη στιγμή που η Mercedes έχει ήδη στη γκάμα της την κουπέ έκδοση της S-Class και η BMW έχει ήδη ανακοινώσει τη νέα σειρά 8 -ποιος δεν θυμάται τα εντυπωσιακά μοντέλα της 1ης γενιάς…- είναι απόλυτα λογικό και αναμενόμενα να κάνει και η Audi την κίνησή της.

Να παρουσιάσει δηλαδή ένα μεγάλο κουπέ πολυτελείας που θα βασίζεται στη ναυαρχίδα της, το A8. Μάλιστα την πρόθεση την επιβεβαίωσε ουσιαστικά και ο Mark Lichte, ο αρχισχεδιαστής της μάρκας, ο οποίος δηλώνει παράλληλα πως λατρεύει τα σχήματα των κουπέ.

Παρόλο αυτά διατηρεί επιφυλάξεις για την επιτυχία ενός τέτοιου μοντέλου, μιας και ακόμα και στην Κίνα που είναι εξ ορισμού η μεγαλύτερη αγορά για πολυτελή αυτοκίνητα οι καταναλωτές στρέφονται όχι μόνο σε μικρότερα αμαξώματα αλλά και σε ηλεκτροκίνητα.

Η υλοποίηση πάντως ενός A8 Coupe δεν είναι ούτε δύσκολη ούτε χρονοβάρα, μιας και το πλαίσιο υπάρχει και τα συστήματα κάθε είδους που εξ ορισμού πρέπει να διαθέτει ένα τέτοιο μοντέλο, αλλά και η σχεδιαστική βάση. Από το πρωτότυπο Prologue που είχε εμφανιστεί στην έκθεση του Λος Άντζελες το 2014.

Έτσι η επίσημη πρεμιέρα πριν καν αλλάξει η δεκαετία είναι καθόλα εφικτή, ενώ θα μπορούσε να λέγεται Α9.

Γιάννης Σκουφής

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Το πιο ακριβό Suzuki Jimny έχει έξι τροχούς 

Featured

Νέο Opel Mokka: Πιο μοντέρνο και πιο τολμηρό – Πόσο κοστίζει

Featured

Το νέο Audi A6 Avant θα είναι το τελευταίο με θερμικούς κινητήρες

Audi

Η Volvo καταργεί σταδιακά τα στέισον

Volvo