Σύνδεση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε ποια χώρα οι πωλήσεις των ηλεκτρικών ξεπέρασαν ήδη το 50% των συνολικών;

Οι πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων ξεπέρασαν για πρώτη φορά τις πωλήσεις εκείνων με κινητήρα εσωτερικής καύσης και υβριδικών μέσα στο 2020 στη Νορβηγία. Έτσι τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα έφθασαν στο 54% των πωλήσεων όλων των καινούργιων αυτοκινήτων στην χώρα, αντί για το 42% που ήταν το 2019, και μόλις το 1% μία δεκαετία πριν.

Η Νορβηγία σκοπεύει να είναι το πρώτο κράτος στον κόσμο που θα απαγορεύσει την πώληση νέων αυτοκινήτων με θερμικούς κινητήρες μέχρι το 2025 και γι’ αυτό έχει εξαιρέσει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από την καταβολή φόρων. Οι πωλήσεις των ηλεκτρικών στη Νορβηγία ήταν πολύ ψηλά όλη την χρονιά, όμως τον Δεκέμβριο έφθασαν στο 67% των συνολικών ταξινομήσεων.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται το Audi e-Tron με το νικητή του 2019, το Tesla Model 3 να τερματίζει δεύτερο. Οι αναλυτές περιμένουν ότι οι πωλήσεις των ηλεκτρικών θα συνεχίσουν να αυξάνονται με μεγάλους ρυθμούς, καθώς εκτός των άλλων αναμένονται και πολλά νέα μοντέλα.

Ενδεικτικά σημειώνεται ότι τα diesel είχαν φθάσει στην κορύφωση των πωλήσεών τους με 76% της αγοράς το 2011 ενώ φέτος έκλεισαν την χρονιά με μερίδιο μόλις στο 8,6%.

Αρκετές εταιρίες πλέον, όπως η Hyundai, η Mercedes, η Kia, η Peugeot, η Opel, η Citroen και άλλες υπολογίζουν ότι τα ηλεκτρικά τους μοντέλα θα είναι πάνω από το 70% των πωλήσεών τους στη Νορβηγία.

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Το πιο ακριβό Suzuki Jimny έχει έξι τροχούς 

Featured

Νέο Opel Mokka: Πιο μοντέρνο και πιο τολμηρό – Πόσο κοστίζει

Featured

Το νέο Audi A6 Avant θα είναι το τελευταίο με θερμικούς κινητήρες

Audi

Η Volvo καταργεί σταδιακά τα στέισον

Volvo