Σύνδεση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έρχεται οθόνη και πάνω στο… τιμόνι

Η εισαγωγή ακόμα μιας οθόνης στα αυτοκίνητα φαίνεται να μην είναι απόλυτα απαραίτητη. Όμως ήδη κάνουν την εμφάνισή τους οι πρώτες υλοποιήσεις που βάζουν οθόνες και στα πιο απίθανα σημεία.

Η γερμανική εταιρεία ZF, κατάφερε να ενσωματώσει οθόνη μέσα στο τιμόνι του μέλλοντος.

Η τεχνολογία ZF Lifetec διατηρεί τον αερόσακο, αλλά τον φουσκώνει πλέον από το πάνω περιθώριο του τιμονιού, απελευθερώνοντας το κέντρο του τιμονιού για μια μία οθόνη όμοια με smartphone, σύμφωνα με την ZF Lifetec.

Αυτή η εξέλιξη επιτρέπει την τοποθέτηση κεντρικής οθόνης ή πολλαπλών οθονών, χαρίζοντας στους κατασκευαστές αυτοκινήτων μεγαλύτερη ελευθερία στον σχεδιασμό του τιμονιού χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια.

Οι μηχανικοί υπογραμμίζουν ότι δεν είναι απαραίτητο να είναι όλη η διάταξη οθόνη, καθώς μπορεί να είναι υβριδική με περιστροφικό διακόπτη και αισθητήρες.

Αυτό επιτρέπει την εγκατάσταση επιπλέον αισθητήρων σε αυτοκίνητα με ημιαυτόνομο σύστημα οδήγησης, ενισχύοντας την ασφάλεια σύμφωνα με τη ZF Lifetec.

Αν και η τεχνολογία αυτή μπορεί να φανεί ελκυστική είναι προφανές ότι το κακό με τις κάμερες έχει παραγίνει. Και μάλλον κάπου θα πρέπει να σταματήσει πριν είναι αργά για την ασφάλεια των αυτοκινήτων.

Το νέο Nissan Qashqai είναι αναβαθμισμένο! (Video)

Featured

Η νέα BMW σειρά 1 έχει αλλάξει αισθητά!

BMW

Πόσα χιλιόμετρα θα μπορέσετε να κάνετε με λαμπάκι για το καύσιμο;

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Mercedes θέλει να επιστρέψει στις κλασικές γραμμές

Mercedes-Benz