Σύνδεση

Toyota

Επιστρέφουν τα ιστορικά χρώματα της Toyota Celica WRC

Τα εμβληματικά αγωνιστικά χρώματα του Toyota Celica WRC επιστρέφουν. Το Toyota GR Yaris Rally2 θα αποτίσει φόρο τιμής στο θρυλικό Celica GT-Four με το εμβληματικό χρώμα Castrol από τη σεζόν 1993 του WRC.

Αυτό το νοσταλγικό μοτίβο θα κοσμεί δύο αυτοκίνητα GR Yaris Rally2 που θα συμμετέχουν στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Ράλι, ξυπνώντας μνήμες από τη χρυσή εποχή των αγώνων ράλι.

Κατασκευασμένο από την Keane Design, το ανανεωμένο livery της Castrol διατηρεί τις πράσινες και κόκκινες πινελιές σε λευκό φόντο, που θυμίζουν το αρχικό σχέδιο.

Ωστόσο, ενσωματώνει σύγχρονα γραφικά, προσθέτοντας μια μοντέρνα ατμόσφαιρα στο εμβληματικό θέμα.

Παρά τη διαχρονική γοητεία του Celica GT-Four, το GR Yaris Rally2 διαθέτει επιθετική εμφάνιση με τις φαρδιές προεκτάσεις των φτερών και τις υπερμεγέθεις αεροδυναμικές βελτιώσεις.

Η ομάδα Castrol MEM Rally Team θα συμμετάσχει με δύο αυτοκίνητα που θα οδηγούν οι Meirion Evans και Jonathan Jackson, μαζί με τους Chris Ingram και Alex Kihurani.

Ο Evans εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για αυτή την ευκαιρία, τονίζοντας τη σημασία της επαναφοράς του εμβληματικού χρώματος της Castrol και τη σύνδεσή του με τους αγώνες ράλι στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το GR Yaris Rally2, το οποίο αναπτύχθηκε από την Toyota Gazoo Racing για τους αγώνες WRC2, διαθέτει έναν υπερτροφοδοτούμενο τρικύλινδρο κινητήρα 1,6 λίτρων και ένα σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων πέντε σχέσεων, παρέχοντας ισχύ και στους τέσσερις τροχούς.

Αντίθετα, το Celica GT-Four ST185, το οποίο οδηγούν θρύλοι όπως ο Carlos Sainz και ο Juha Kankkunen, είναι εξοπλισμένο με έναν υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα 2,0 λίτρων σε συνδυασμό με ένα εξατάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων Xtrac.

Formula 1: Αυτά είναι τα μονοθέσια του 2024

F1

F1, Δοκιμές Μπαχρέιν: Η Red Bull παραχώρησε την πρώτη θέση στη Ferrari

F1

Alfa Romeo: Τελικές δοκιμές της Milano που παρουσιάζεται στις 10 Απριλίου

Alfa Romeo

H Mercedes αναθεωρεί τους στόχους για τα ηλεκτρικά

Mercedes-Benz