Σύνδεση

Featured

Avatr εναντίον blogger: Αγωγή 1,3 εκατ. ευρώ για συκοφαντική δυσφήμιση (Video)

Σε μια υπόθεση που παίρνει διαστάσεις διαδικτυακής μάχης υψηλών… ταχυτήτων, η κινεζική εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων Avatr κατέθεσε αγωγή ύψους 1,3 εκατ. ευρώ εναντίον του δημοφιλούς blogger Zurich Bei Le Ye, κατηγορώντας τον για διασπορά ψευδών ειδήσεων και δυσφήμηση.

Η σπίθα άναψε όταν ο blogger αμφισβήτησε τον επίσημο συντελεστή οπισθέλκουσας (Cd) του ηλεκτρικού σεντάν Avatr 12, ισχυριζόμενος –βάσει δικών του μετρήσεων– πως είναι 0,281 και όχι 0,2175, όπως διατείνεται η εταιρεία.

Η Avatr απάντησε διοργανώνοντας δημόσια δοκιμή σε αεροδυναμική σήραγγα, παρουσιάζοντας διαφορετικές διαμορφώσεις του μοντέλου: από σπορ ζάντες έως συμβατικούς καθρέπτες. Το Cd πράγματι μεταβαλλόταν, αλλά πλησίασε το 0,2175 υπό συγκεκριμένες –και όχι τυπικές– συνθήκες.

Το πρόβλημα κορυφώθηκε όταν ο blogger υπαινίχθηκε ότι η Avatr χρησιμοποίησε πρωτότυπο και όχι όχημα παραγωγής. Η εταιρεία αρνήθηκε και πέρασε στην αντεπίθεση, καταθέτοντας αγωγή.

Ενδεικτική της σοβαρότητας της κατάστασης, η Avatr προσφέρει αμοιβή 694.000 ευρώ σε όποιον αποκαλύψει στοιχεία για οργανωμένη εκστρατεία δυσφήμησής της – κάνοντας λόγο για πιθανή «μαύρη προπαγάνδα» από ανταγωνιστικά συμφέροντα.

Το επεισόδιο φωτίζει τη σκληρή μάχη που δίνεται στην κινεζική αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όπου η τεχνολογική αξιοπιστία και η δημόσια εικόνα κρίνονται όχι μόνο στις πίστες αλλά και στα social media.

Το πιο ασφαλές αυτοκίνητο στον κόσμο είναι κινεζικό

ZEEKR

Πώς διώχνεις τον καυτό αέρα από το εσωτερικό του αυτοκινήτου μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα (Video)

Featured

Το BYD Shark, το plug-in υβριδικό pick-up των 436 ίππων θα έρθει και στην Ελλάδα

BYD

Ο όμιλος Volkswagen κόβει τα μισά μοντέλα μέχρι το 2030

Volkswagen