Σύνδεση

Featured

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΙΝΗΣΗΣ;

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγορά», πρότεινε στους θεσμούς την αύξηση του Ειδικού Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο κίνησης προκειμένου αυτός να εξισωθεί με τον αντίστοιχο φόρο που επιβάλλεται στην βενζίνη.

Αυτό που ισχύει σήμερα είναι πως ο ΕΦΚ στο πετρέλαιο κίνησης είναι 330 ευρώ/ 1.000 λίτρα και ο αντίστοιχος της βενζίνης 670 ευρώ/ 1.000 λίτρα. Αντίστοιχα στα πρατήρια οι τιμές διαμορφώνονται περίπου στο 1,0 ευρώ για το diesel και στα 1,35 ευρώ για την αμόλυβδη.

Ο στόχος είναι η είσπραξη επιπλέον 400 εκατομμυρίων ευρώ, μιας και τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των πετρελαιοκίνητων επιβατικών έχει αυξηθεί σημαντικά. Παράλληλα εκτιμάται πως η αύξηση των φόρων στο πετρέλαιο κίνησης θα συμπαρασύρει και το κόστος του υγραερίου κίνησης.

Φυσικά η αύξηση των τιμών στο diesel κίνησης θα επιφέρει αυξήσεις και στο κόστος τω μεταφορών που με τη σειρά του θα έχει αντίκτυπο στις τιμές που πληρώνει ο καταναλωτής σε όλα σχεδόν τα καταναλωτικά προϊόντα.

Η δική μας άποψη είναι πως με βάση το πώς κινείται η κυβέρνηση άργησε κιόλας να «ανακαλύψει» αυτή την πηγή επιπλέον εισόδων, ειδικά από τη στιγμή που στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες η τιμή του πετρελαίου στα πρατήρια είναι παραπλήσια, αν όχι μεγαλύτερη από αυτή της βενζίνης. Και εις χειρότερα…

Γιάννης Σκουφής

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πόσο κοστίζει το νέο Nissan Qashqai;

Featured

Η νέα BMW σειρά 1 έχει αλλάξει αισθητά!

BMW

Πόσο κοστίζει η νέα BMW Σειρά 1 στην Ελλάδα;

BMW

Διέρρευσε η νέα BMW X3

BMW