Σύνδεση

Abarth

Αυτό είναι το νέο Abarth 600e

H Abarth έδωσε στη δημοσιότητα μια πρώτη φωτογραφία του πρώτου SUV της ιστορίας της, του 600e και μάλιστα στην ειδική έκδοση λανσαρίσματος Scorpionissima με το χρώμα αμαξώματος Hypnotic(!) Purple. Η οποία θα κατασκευαστεί σε μόλις 1.949 μονάδες.

Η οποία χάρη στις επεμβάσεις που περιλαμβάνουν πιο επιθετικούς προφυλακτήρες, ειδικά σχεδιασμένους τροχούς 20 ιντσών, μια πίσω αεροτομή και φυσικά τα σήματα της Abarth έχει αποκτήσει μια πιο δυναμική εμφάνιση που αντικατοπτρίζει και το χαρακτήρα της ιδιαίτερης ιταλικής εταιρείας.   

Το ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης αποδίδει 240 ίππους και κινεί τους εμπρός τροχούς, ενώ το Scorpionissima, που χαρακτηρίζεται από την ίδια τη Abarth  ως «έντονα ανταγωνιστικό και ισχυρό» και κατά συνέπεια και το στάνταρ 600e είναι το πιο ισχυρό, μέχρι στγμής τουλάχιστον, μοντέλο που πλατφόρμα e-CMP2 της Stellantis. Η οποία μεταξύ άλλων χρησιμοποιείται και στα Jeep Avenger, Peugeot Ε-2008, Citroën e-C3, καθώς και στο Fiat 600e.  

Οι επιδόσεις μπορεί να μην έχουν ανακοινωθεί επίσημα αλλά η Abarth υπόσχεται ότι το δικό της 600e θα είναι πιο γρήγορο από το αντίστοιχο Fiat, με εκτιμώμενο χρόνο για το 0-100 χλμ./ώρα πάνω κάτω στα 6,0 δεύτερα.

H μπαταρία των συνολικά 54 kWh είναι ίδια με αυτή του Fiat 600e (και των άλλων αντίστοιχων μοντέλων της Stellantis), αλλά η αυξημένη ισχύς εδώ έχει σαν αποτέλεσμα μικρότερη αυτονομία σε σχέση με τα 400 χιλιόμετρα του Fiat. Κατά πάσα πιθανότητα γύρω στα 300 χιλιόμετρα.  

Κατά τα άλλα το Abarth 600e θα διαθέτει τόσο μπλοκέ διαφορικό όσο και ελαστικά επιδόσεων.

Το πότε πάντως θα παρουσιαστεί και επίσημα δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί, ενώ σε ότι αφορά τη συνολική γκάμα της Abarth τα γνωστά 595 και 695 πρόκειται σύντομα να καταργηθούν.

Επιτέλους! Το Chaos είναι έτοιμο!

Featured

Η θρυλική Ferrari F40 αναβιώνει!

Featured

Με 816 ίππους η πιο ισχυρή Mercedes SL όλων των εποχών

AMG

Η Hyundai βάζει τέλος στις αλυσίδες για τα χιόνια (Video)

Featured