Σύνδεση

Featured

ΤΑ ΝΕΑ VOLVO V40, XC40, C40 ΘΑ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ CMA (ΒΙΝΤΕΟ)

H Volvo παρουσίασε ένα νέο μεταβλητό πλαίσιο, το Compact Modular ArchitectureCMA και σε ελεύθερη απόδοση «Σπονδυλωτή Compact Αρχιτεκτονική»- που θα αποτελέσει τη βάση για τα καινούργια μικρά- μεσαία της μοντέλα (νέα γενιά V40, XC40, C40 και ίσως ένα κάμπριο). Στην ουσία πρόκειται για μια πιο μικρή αλλά εξίσου προηγμένη εκδοχή του πολύ επιτυχημένου SPA -Scalable Product Architecture, Μεταβλητή Αρχιτεκτονική Προϊόντος- που χρησιμοποιείται ήδη στο XC90. Το πρώτο Volvo που θα χρησιμοποιεί τη CMA θα παρουσιαστεί το 2017.

T

Με την παρουσίαση και της CMA, πλέον όλα τα μελλοντικά Volvo θα βασίζονται πάνω σε μόλις δύο ευέλικτες αρχιτεκτονικές πλαισίων. Η παράλληλη εξέλιξη της SPA και της CMA αποτελεί το θεμέλιο της προϊοντικής ανανέωσης και στρατηγικής ανάπτυξης της σουηδικής μάρκας, η οποία περιλαμβάνει την αντικατάσταση όλων των μοντέλων της γκάμας της μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, αλλά και ετήσιες πωλήσεις περίπου 800.000 αυτοκινήτων.

C

Στα κοινά τεχνολογικά στοιχεία ανάμεσα στην SPA και τη CMA θα περιλαμβάνονται συνδυασμοί κινητήρων- κιβωτίων (τόσο συμβατικές όσο και νέες, υβριδικές plug-in εκδοχές), μονάδες ψυχαγωγίας και πληροφόρησης, κλιματισμού, δίκτυα δεδομένων και συστήματα ασφαλείας που θα φέρουν τη Volvo ακόμα πιο κοντά στη υλοποίηση του Vision 2020 (Όραμα 2020): τις μηδενικές απώλειες ζωής ή σοβαρούς τραυματισμούς οποιουδήποτε επιβαίνει σε ένα καινούργιο μοντέλο Volvo και το οποίο εμπλέκεται σε κάποιο ατύχημα.

Ενδιαφέρον είναι και το ότι η CMA σχεδιάστηκε εξαρχής για να δεχθεί ηλεκτροκίνηση

Περικλής Στέφος

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Ανανέωση για το Audi A3 και νέα, πιο off road έκδοση Allstreet

Audi