Σύνδεση

EuroNCAP

EURONCAP: ΜΟΛΙΣ 3 ΑΣΤΕΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ RENAULT MEGANE. ΕΚΠΛΗΞΗ Ή ΣΚΑΝΔΑΛΟ; (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι προδιαγραφές του EuroNCAP έχουν γίνει…

Οι προδιαγραφές του EuroNCAP έχουν γίνει σαφώς πιο αυστηρές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αλλά κάποια αποτελέσματα δημιουργούν ερωτηματικά. Όπως για παράδειγμα τα 3 μόλις αστέρια με τα οποία βαθμολογήθηκε το ανανεωμένο Renault Megane, που ελέγχθηκε εκ νέου και το οποίο μέχρι τώρα είχε 5 αστέρια.

Το ωραίο είναι ότι επί της ουσίας οι ειδικοί του EuroNCAP δεν είχαν πολλά να προσάψουν στο μικρό-μεσαίο γαλλικό μοντέλο, εκτός ίσως από το ότι η προστασία του θώρακα στις πλευρικές συγκρούσεις και αυτή του αυχένα στις οπίσθιες θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Οι παρατηρήσεις αυτές όμως συνοδεύουν σχεδόν κάθε μοντέλο που ελέγχεται, ακόμα και τα άριστα από πλευράς παθητικής ασφάλειας.

Αυτό που έκοψε βαθμούς και τελικά τα αστέρια από το Megane είναι το σύστημα προειδοποίησής του για τη χρήση ζωνών ασφαλείας. Αν λοιπόν κάποιος από τους πίσω επιβάτες δεν χρησιμοποιεί τη ζώνη, προβάλλεται ένα κατάλληλο μήνυμα στην οθόνη στο ταμπλό. Μάλιστα το μήνυμα αυτό δεν είναι διαθέσιμο σε όλες τις γλώσσες, οπότε όλα αυτά τα σχετικά με την προειδοποίηση είχαν σαν αποτέλεσμα τα 3 αστέρια.

ΟΚ, δεν λέμε, σημαντικός ο εξοπλισμός ασφαλείας γενικά και καλά κάνουν που δίνουν ακόμα μεγαλύτερη έμφαση, αλλά μήπως στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει χαθεί η ουσία και υπερισχύουν οι τύποι; Γιατί μπορεί να μην προβάλλεται το μήνυμα σε όλες τις γλώσσες, αλλά παράλληλα υπάρχει και μια γραφική απεικόνιση, οπότε ο οδηγός δύσκολα δεν θα καταλάβει ότι κάτι τρέχει με τις ζώνες ασφαλείας.

Πάντως η Renault από την πλευράς της δεν έχει απάντηση ούτε στο γιατί ελέγχθηκε εκ νέου το Megane από το EuroNCAP, μιας και δεν πρόκειται για καινούργιο μοντέλο αλλά για την ανανεωμένη εκδοχή αυτού που είχε ήδη υποβληθεί στη δοκιμασία.

Γιάννης Σκουφής

RENAULT-MEGANE-3-STARS-1

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz