Σύνδεση

Featured

ΕΚΘΕΣΗ MADE BY HELLAS ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα θεματική έκθεση ξεκινά στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου (Ιουλιανού 33- 35 και Γ΄Σεπτεμβρίου 74-78, Αθήνα) η οποία ονομάζεται Made by Hellas. Διοργανώνεται με την ευκαιρία της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έπειτα από μια ιδέα του ιδρυτή του μουσείου Θεόδωρου Ν. Χαραγκιώνη.

Στη θεματική έκθεση Made by Hellas παρουσιάζονται αυτοκίνητα που σχεδιάσθηκαν, κατασκευάστηκαν ή συναρμολογήθηκαν στην Ελλάδα, αλλά και εκείνα στα οποία σημαντικοί Έλληνες συνέβαλλαν, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, στη δημιουργία τους.

Έτσι λοιπόν μπορεί κανείς να δει κανείς από κοντά από το διάσημο πια Pony και τα Nissan που κατασκευάζε η ΤΕΟΚΑΡ στο Βόλο μέχρι το Toyota Yaris και το Audi A3 που πιστώνονται στο Σωτήρη Κωβό και τον (με ελληνικές ρίζες και λάτρη της χώρα μας) Gary Teelak, τα πρωτότυπα Κορρές 1,2,3 και 4 του Δημήτρη Κορρέ, καθώς και διάφορα αυτοκίνητα που κυκλοφορούσαν πριν από χρόνια στους ελληνικούς δρόμους.

Η έκθεση Made by Hellas θα διαρκέσει καταρχήν μέχρι τις 30 Ιουνίου, αλλά το πιο πιθανό είναι πως  θα συνεχίσει κι έπειτα από αυτήν την ημερομηνία.

Γιάννης Σκουφής 

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz