Σύνδεση

Featured

Tesla Model 3 τυλίχθηκε στις φλόγες στην Αγία Παρασκευή

Ένα Tesla Model 3 έπιασε φωτιά ενώ φόρτιζε τη μπαταρία του στο πάρκινγκ ενός σούπερ μάρκετ στην Αγία Παρασκευή. Η φωτιά εκδηλώθηκε στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και ευτυχώς δεν επηρέασε τη μπαταρία με αποτέλεσμα οι πυροσβέστες να διευκολυνθούν στην κατάσβεσή της.

Το περιστατικό συνέβη την Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, και τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται. Σε φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνονται εκτεταμένες ζημιές στο πίσω μέρος του οχήματος, με σπασμένα γυαλιά και λιωμένα ελαστικά, που αποκαλύπτουν την ένταση της πυρκαγιάς.

Αν και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι γενικά λιγότερο επιρρεπή στις πυρκαγιές σε σχέση με τα συμβατικά μοντέλα ή τα υβριδικά, όταν πιάσουν φωτιά είναι συχνά πιο δύσκολο να σβηστεί, ειδικά αν έχει εμπλακεί και η μπαταρία.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση της Αγίας Παρασκευής όμως η μπαταρία παρέμεινε ανέπαφη, γεγονός που υποδηλώνει πως η πυρκαγιά μπορεί να προκλήθηκε από κάποιο ελαττωματικό καλώδιο φόρτισης ή προσαρμογέα.

Σύμφωνα με δεδομένα του EV FireSafe, περίπου το 15% των πυρκαγιών σε ηλεκτρικά οχήματα παγκοσμίως συμβαίνει κατά τη διάρκεια φόρτισης. Συγκεκριμένα, 78 από τα 490 καταγεγραμμένα περιστατικά πυρκαγιάς σε EV τα τελευταία 14 χρόνια σχετίζονται με φορτιστές.

φωτογραφίες: dionysis_bdroid / X

Το πιο ασφαλές αυτοκίνητο στον κόσμο είναι κινεζικό

ZEEKR

Η τούρκικη Togg θα παίρνει πλαίσια από την κινεζική CATL

TOGG

Alfa Romeo: Οι νέες Giulia και Giulietta επιστρέφουν ηλεκτρικές

Alfa Romeo

Η BYD ψάχνει ευρωπαϊκά εργοστάσια και ιστορικές μάρκες

BYD