Σύνδεση

Featured

Genesis GV60: Το πρώτο αυτοκίνητο με αναγνώριση προσώπου

Η μάρκα πολυτελείας Genesis της Hyundai, παρουσίασε στο GV60 μία νέα διάταξη για είσοδο στο αυτοκίνητο με αναγνώριση προσώπου.

Η δυνατότητα αυτή είναι διαθέσιμη για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο και αφορά όσα GV60 θα κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη.

Η εταιρία ονομάζει το σύστημα Face Connect και δίνει την δυνατότητα στον οδηγό να ξεκλειδώσουν τα αυτοκίνητά τους χάρη σε ένα σύστημα που αναγνωρίζει το πρόσωπό του.

Αφού γίνει η αρχική ρύθμιση, όλες οι υπόλοιπες λειτουργίες όπως για παράδειγμα το ξεκλείδωμα του αυτοκινήτου ή η έναρξη λειτουργίας του κινητήρα γίνονται πλέον χωρίς την ανάγκη κάποιου κλειδιού, μόνο με την αναγνώριση του προσώπου.

Για κάποιους μπορεί να ακούγεται κάπως υπερβολικό όλο αυτό, όμως η Genesis λέει ότι το σύστημα είναι ασφαλές. Μία κάμερα στην κεντρική κολόνα αναγνωρίζει τα βιομετρικά στοιχεία του προσώπου, ενώ μία λυχνία LED δίνει το ΟΚ για να μπει ο οδηγός στο όχημα.

Η τεχνολογία πάντως δεν είναι καινούργια, καθώς ήδη χρησιμοποιείται και με αξιόπιστο τρόπο σε δεκάδες κινητά τηλέφωνα.

Η Genesis πιστεύει ότι αυτός ο τρόπος είναι ιδανικός για οδηγούς που βρίσκονται σε κάποια εξωτερική δραστηριότητα και δεν θέλουν να κρατούν μαζί τους το κλειδί του αυτοκινήτου τους.

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Ανανέωση για το Audi A3 και νέα, πιο off road έκδοση Allstreet

Audi