Σύνδεση

Toyota

H Τoyota δεν προλαβαίνει τη ζήτηση για το «αρχαίο» Land Cruiser 70

Είναι στην παραγωγή από το 1984 και μετά από 38 ολόκληρα χρόνια η εταιρία διακόπτει προσωρινά την παραγωγή του για να μπορέσει να ανταποκριθεί στην μεγάλη ζήτηση.

Ο λόγος για το παλιό Toyota Land Cruiser 70 το οποίο αρνείται πεισματικά να πεθάνει. Και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε κάποιες αγορές όπως της Αυστραλίας που η Toyota έχει πρόβλημα.

Στην αδυναμία να ανταποκριθεί στην ζήτηση συμβάλλει και το γεγονός της έλλειψης ανταλλακτικών και κρίσιμων μηχανικών τμημάτων. Πάντως η ζήτηση στην Αυστραλία παραμένει σε ιστορικά υψηλά.

Τον Απρίλιο η εταιρία είχε προχωρήσει σε κάποιες μικρές αλλαγές ώστε το Land Cruiser 70 να μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα στα πιο σύγχρονα τεστ πρόσκρουσης. Αυτή την εποχή παράγεται στην Ιαπωνία και -προφανώς- είναι ένα από τα πιο κερδοφόρα μοντέλα της εταιρίας.

Το συγκεκριμένο Land Cruiser κινείται από έναν V8 diesel με 205 άλογα και 430 Nm ροπή. Η κίνηση μεταδίδεται στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός κιβωτίου πέντε σχέσεων.

Αυτό που το κάνει ιδιαίτερα δημοφιλές είναι ότι ο κινητήρας αλλά και τα υπόλοιπα μηχανικά μέρη είναι “αθάνατα”, έστω και αν η κατανάλωση καυσίμου είναι προφανώς αρκετά υψηλή για τα πιο σύγχρονα δεδομένα.

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured