Σύνδεση

Volvo

Ανανέωση για το Volvo XC60 και infotainment Android με υπηρεσίες Google

To best seller της Volvo εδώ και μια δεκαετία που πέρυσι (2020) πούλησε 200.000 μονάδες που αντιστοιχούν στο 29% των συνολικών πωλήσεων της σουηδικής εταιρείας, το XC60, ανανεώνεται. Αποκτώντας μια πιο κομψή εμφάνιση χάρη στην καινιύργια μάσκα και το συνδυασμό της με έναν επανασχεδιασμένο προφυλακτήρα, ενώ όπως συνηθίζεται ανανεώθηκαν και τα χρώματα του αμαξώματος καθώς και οι διαθέσιμες ζάντες. Από την άλλη τα μηχανικά μέρη συνεχίζουν χωρίς αλλαγές.

Η πιο σημαντική ίσως αλλαγή αφορά τη χρήση του νέου συστήματος infotainment της Volvo με βάση το Android και ενσωματωμένες υπηρεσίες Google.  Το σύστημα, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας, επαναπροσδιορίζει τη φύση του infotainment στο αυτοκίνητο, ενώ διαθέτει φιλικό προς το χρήστη interface και πολύ καλή συνδεσιμότητα. Παράλληλα και με στόχο να αποκομίζουν οι πελάτες την ίδια εμπειρία, με την οποία είναι εξοικειωμένοι και στα smartphone τους, αλλά προσαρμοσμένη για hands-free αλληλεπίδραση κατά την οδήγηση, υπάρχει για όλα τα Volvo που εξοπλίζονται με το σύστημα infotainment το οποίο βασίζεται στο Android και το Πακέτο Digital Υπηρεσιών.

Αυτό περιλαμβάνει πρόσβαση σε εφαρμογές και υπηρεσίες Google, την εφαρμογή Volvo On Call και τον ασύρματο φορτιστή τηλεφώνου, καθώς και το σύνολο των δεδομένων που απαιτείται για να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες. Επίσης προσφέρεται βοήθεια φωνητικού ελέγχου από το Google Assistant, πλοήγηση με Google Μaps, καθώς και ειδικά προσαρμοσμένες in-car εφαρμογές μέσω του Google Play. Μέσω του Google Play θα διατίθενται και οι εφαρμογές μουσικής και media.

Το ανανεωμένο XC60 θα εξοπλίζεται και από με την πρόσφατη πλατφόρμα ασφαλείας της εταιρείας, την Advanced Driver Assistance Systems (ADAS). Πρόκειται για ένα σύγχρονο, σπονδυλωτό σύστημα ενεργητικής ασφάλειας που περιλαμβάνει μια σειρά από ραντάρ, κάμερες και αισθητήρες υπερήχων.

Το νέο σύστημα infotainment της Volvo με βάση το Android και ενσωματωμένες υπηρεσίες Google εκτός από το XC60 θα είναι διαθέσιμο και για τα  S90, V90 και V90 Cross Country, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης αναβάθμισης που πραγματοποιεί η εταιρεία στη γκάμα της.

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz