Σύνδεση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

To ιπτάμενο «αυτοκίνητο» PAL-V Liberty πήρε άδεια κυκλοφορίας στην Ευρώπη (Video)

Πολλοί το προσπάθησαν μέχρι σήμερα, όπως το PAL-V Liberty φαίνεται ότι είναι το πρώτο αυτοκίνητο το οποίο πήρε άδεια για να μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα και νόμιμα στους δημόσιους δρόμους της Ευρώπης.  Και αυτό γιατί πέρασε τα πιο αυστηρά ευρωπαϊκά τεστ προκειμένου να πάρει έγκριση τύπου, ενώ πήρε το ΟΚ τόσο σε ότι έχει να κάνει με τους ρύπους όσο και με τον θόρυβο.

Από το 2015 το PAL-V Liberty προσπαθεί να περάσει τα τεστ και στα πτητικά του καθήκοντα ώστε να πάρει έγκριση από την ΕASA (European Aviation Safety Agnency), μία διαδικασία που μάλλον θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2022.

Αν και μένουν ακόμα αρκετές ώρες δοκιμών, κυρίως στο αέρα,  το Liberty μοιάζει ότι πιο κοντινό έχει γίνει ποτέ στο να ολοκληρωθεί ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο παραγωγής. Ήδη οι παραγγελίες έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία, παρά το γεγονός ότι η τιμή του ξεκινά περίπου από τις 350.000 ευρώ. Το 80% των πελατών δεν έχουν σχέση με τα αεροπλάνα και το πιλοτάρισμά τους και γι’ αυτό αρκετοί έχουν ξεκινήσει εκπαίδευση στις ειδικές εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz