Σύνδεση

Featured

To συλλεκτικό ST Edition είναι το πιο καυτό Ford Fiesta

Αποκλειστικά τρίθυρο και μπλέ -Azur Blue λέγεται η απόχρωση- και με παραγωγή μόλις 500 μονάδων, εκ των οποίων οι 300 προορίζονται για τη Μεγάλη Βρετανία, το Ford Fiesta ST είναι κατ’ αρχήν συλλεκτικό και κατά δεύτερον ιδιαίτερο.

Κι αυτό γιατί το αμάξωμά έχει πολλά μαύρα στοιχεία -πίσω αεροτομή, διαχύτης, εμπρός σπλίτερ, οροφή, καθρέφτες και οι σπέσιαλ ζάντες των 18 ιντσών- και το εσωτερικό λεπτομέρειες με εμφάνιση ανθρακονήματος, μπλε ραφές στα καθίσματα και βέβαια ένα καινούργιο τιμόνι ST Performance. Που διαθέτει και ειδικό μπουτόν S που εξασφαλίζει άμεση πρόσβαση στο πρόγραμμα οδήγησης Sport Drive. Ακόμα μια λεπτομέρεια ο κόκκινος φωτισμός του μπουτόν εκκίνησης που έχει και χρωμιωμένο περίγραμμα.

Οι σημαντικές αλλαγές όμως δεν είναι -όλες τουλάχιστον- εμφανείς. Και αυτό γιατί η ανάρτηση, προέλευσής Ford Performance, είναι πλήρως ρυθμιζόμενη -η εξέλιξή της έγινε στο Nürburgring- και χαμηλωμένη. Κατά 15 χιλιοστά στον εμπρός άξονα και κατά 10 στον πίσω. Επίσης οι ειδικής σχεδίασης μαύρες ζάντες που προαναφέραμε είναι κατά δύο κιλά οι κάθε μια πιο ελαφριές, γεγονός που μειώνει τη μη αναρτώμενη μάζα και με αεροδυναμική σχεδίαση.

Προκειμένου η συμπεριφορά να είναι ακόμα πιο σπορ έχει αλλάξει η γεωμετρία της εμπρός ανάρτησης και το σύστημα διεύθυνσης είναι πιο άμεσο, ενώ υπάρχει και ένα μπλοκέ διαφορικό της Quaife.

Ο πολύ καλός κινητήρας των 1.500 κυβικών και των 200 ίππων συνεχίζει χωρίς αλλαγές.

[ngg src=”galleries” ids=”5410″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″] 

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz