Σύνδεση

McLaren

McLaren 620R: Ένα αγωνιστικό πίστας για τον δρόμο

Η βρετανική εταιρία αυξάνει τα μοντέλα της στην Sport Series με μία πολύ ειδική έκδοση, με την ονομασία 620R. Στην πράξη πρόκειται για την έκδοση δρόμου της αγωνιστικής 570S GT4 και θα κατασκευαστεί σε μόλις 350 μονάδες.

Πρόκειται για το πιο δυνατό μοντέλο της σειράς, με τον 3,8 V8 κινητήρα να αποδίδει 620 άλογα και 620 Nm ροπής. Οι επιδόσεις της είναι συγκλονιστικές, με το 0-100 km/h να έρχεται σε 2,9 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 322 km/h.

O οκτακύλινδρος κινητήρας συνδυάζεται με ένα αγωνιστικό επτατάχυτο κιβώτιο. Από εκεί και πέρα υπάρχει το μονοκόματο πλαίσιο από carbon fiber με την ονομασία Monocell II που επιτρέπει την διατήρηση του βάρους στα 1.282 κιλά.

Υπάρχει επίσης και ένα πολύ εξελιγμένο αεροδυναμική πακέτο, αγωνιστική ανάρτηση και φρένα. Η πίσω αεροτομή είναι ρυθμιζόμενη και μπορεί να ανασηκωθεί έως και 320 χιλιοστά. Η όλη αεροδυναμική μελέτη έχει αυξήσει την κάθετη δύναμη στα 185 κιλά σε ταχύτητες των 250 km/h.

Η ανάρτηση είναι αγωνιστικού τύπου coil-over με πολλές δυνατότητες ρύθμισης και πολύ πιο σφιχτό set-up από την κανονική 620S. Τα φρένα είναι κεραμικά ενώ στάνταρ είναι τα Pirelli P Zero Trofeo R ημισλίκ, ενώ για τις αγωνιστικές της δραστηριότητες προσφέρεται και πλήρως σλικ σετ.

Το εσωτερικό, αν και ακόμα δεν έχει αποκαλυφθεί, θα είναι απογυμνωμένο με καθίσματα από carbon fiber και σύστημα τηλεμετρίας. Η παραγωγή της θα ξεκινήσει στις αρχές Ιανουαρίου με την τιμή της να διαμορφώνεται λίγο πάνω από τα 300.000 ευρώ στην Βρετανία.

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz