Σύνδεση

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Έτσι λειτουργεί ο εξωτερικός αερόσακος της ZF (Video)

Mέσα στο 2018 η ZF παρουσίασε τα πρώτα σχέδια ενός εξωτερικού αερόσακου για την προστασία σε πλευρικές συγκρούσεις. Σύμφωνα με την εταιρία ο τύπος αυτός της σύγκρουσης είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος, καθώς μόνο στην Γερμανία τα θύματα είναι πάνω από 700 με αντίστοιχα υψηλά τα ποσοστά στους τραυματισμούς.

Η ZF έδωσε στην δημοσιότητα ένα video με τις δοκιμές του πρωτότυπου του αερόσακου, που έγινε πριν λίγες ημέρες. Όπως βλέπουμε, ο αερόσακος αυτός καλύπτει όλο το πλευρικό τμήμα του αυτοκινήτου και ξεδιπλώνεται σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με την ZF μειώνει τους τραυματισμούς κατά 40% ενώ περιορίζει την διείσδυση του αυτοκινήτου μέσα στο άλλο κατά 30%.

Το ζήτημα που ανακύπτει είναι να εξελιχθούν ακόμα περισσότερο τα υπάρχοντα ραντάρ ώστε να αντιλαμβάνονται καλύτερα και με μεγαλύτερη σιγουριά το ενδεχόμενο της σύγκρουσης. Ο αερόσακος είναι μεγαλύτερος κατά 3 έως 4 φορές σε σχέση με έναν συμβατικό (κάπου μεταξύ 280 και 400 λίτρα) ενώ απαιτεί μόλις 150 miliseconds για την αναδίπλωσή του. Πάντως η εξέλιξη συνεχίζεται και η ZF υπόσχεται ότι πολύ σύντομα θα μπορεί να τοποθετηθεί στα αυτοκίνητα παραγωγής.

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured