Σύνδεση

Volkswagen

Τα 30 εκατομμύρια αυτοκίνητα ξεπέρασε η VW στην Κίνα

Ένα σημαντικό ορόσημο συμπλήρωσε στην αγορά της Κίνας η VW, η οποία ανακοίνωσε ότι ξεπέρασε τα 30 εκατομμύρια σε πωλήσεις. Το αυτοκίνητο που έσπασε αυτό το ρεκόρ ήταν ένα Touareg, κάτι απόλυτα φυσιολογικό μιας και τα SUV της γερμανικής εταιρίας έχουν πολύ μεγάλη ζήτηση στην εγχώρια αγορά.

Η δραστηριότητα της VW στην Κίνα ξεκίνησε πολύ νωρίς, το 1985, όταν κατάφερε να πουλήσει τα πρώτα 2.000 αυτοκίνητά της σε μία αγορά εντελώς κλειστή στους ξένους κατασκευαστές. Από τότε πολλά έχουν αλλάξει, και η δραστηριότητά της στην χώρα πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο: το 1992 είχε 100.000 πωλήσεις, το 1997 ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο ενώ το προηγούμενο ορόσημο των 20 εκατομμυρίων το έφθασε το 2015.

Η γερμανική εταιρία συνεργάζεται με ντόπιες εταιρίες για την παραγωγή και πώληση οχημάτων αποκλειστικά σχεδιασμένων για την κινέζικη αγορά, ενώ επενδύει σημαντικά ποσά για την εξέλιξη των ηλεκτροκίνητων μοντέλων της, τα οποία έχουν μεγάλη πέραση στην αγορά της Κίνας, η οποία είναι και η μεγαλύτερη για τα ηλεκτρικά μοντέλα σε όλο τον κόσμο.

Παναγιώτης Τριτάρης

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz