Σύνδεση

Featured

H Μercedes επενδύει 500 εκατ. ευρώ στην Γαλλία για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Dr. Dieter Zetsche, Vorstandsvorsitzender der Daimler AG und Leiter von Mercedes-Benz Cars, und der französische Präsident Emmanuel Macron trafen sich im Élysée-Palast in Paris anlässlich einer Investition in Höhe von 500 Millionen Euro: Im Werk Hambach in Frankreich wird künftig ein kompaktes Elektrofahrzeug von Mercedes-Benz unter der neuen Produkt- und Technologiemarke EQ gefertigt. Dr. Dieter Zetsche, Chairman of the Board of Management of Daimler AG and Head of Mercedes-Benz Cars, and the French President Emmanuel Macron met at the Élisée Palace in Paris on the occasion of an investment of 500 Mio. Euro: The Hambach plant in France will produce a compact electric car of the new product and technology brand EQ.

Μπορεί εμείς εδώ να περιμένουμε τις επενδύσεις και την ανάπτυξη να πέσει από τον ουρανό, όμως σε χώρες που ζουν στην πραγματικότητα και όχι στις αυταπάτες, τα πράγματα γίνονται αλλιώς. Όπως ακριβώς δηλαδή στην περίπτωση της Mercedes-Benz η οποία συμφώνησε με την γαλλική κυβέρνηση στο να προχωρήσει σε μία τεράστια επένδυση ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η επένδυση αυτή αφορά το εργοστάσιο στο Hambach στην Γαλλία το οποίο παράγει τώρα τα Smart ForTwo. Η επιλογή για την παραγωγή μοντέλων της γκάμας EQ της Mercedes στο συγκεκριμένο εργοστάσιο έρχεται ως συνέχεια του γεγονότος ότι στην ίδια εγκατάσταση παράγονται και τα ηλεκτρικά Smart.

Πρόκειται για το έκτο εργοστάσιο της Daimler τα οποία θα συμμετέχουν στην παραγωγή των μοντέλων EQ, με βάση το πρόγραμμα της εταιρίας να έχει στην παραγωγή τουλάχιστον 10 μοντέλα μέχρι το 2022. Η Mercedes-Benz προβλέπει ότι τουλάχιστον 15 με 25% των μοντέλων που θα πουλά το 2025 θα είναι ηλεκτρικά. Προς το παρόν πάντως δεν γνωρίζουμε ποιο μοντέλο θα παράγεται στο συγκεκριμένο γαλλικό εργοστάσιο, αν και η Mercedes δήλωσε ότι θα είναι κάποιο μικρών διαστάσεων.

Παναγιώτης Τριτάρης

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz